zkuste-novou-ceskou-webovku-pan-hradu
Novinka Zkuste novou českou webovku Pán hradu

Zkuste novou českou webovku Pán hradu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

2. 7. 2010 20:07 3
Reklama

Příznivci webových online strategií jako je např. Travian, Dark Elf nebo Webgame mají ode dneška novou hru, která jim může zpříjemnit volné chvíle. Čeští vývojáři vedení Zdeňkem Pletkou (provozuje už Dark Elf) totiž po roce a půl vývoje vypustili bezplatnou webovou strategii Pán hradu. Vkládají do ní velké naděje. „Hra se opravdu povedla a věříme, že je lepší než ty na Facebooku. Dokonalá grafika, super dabing,“ upřesnil hlavní přednosti svého dítka Zdeněk Pletka. Jde o nenáročnou budovatelskou strategii, kde si hráč trénuje bandu vojáků v čele s hrdinou, staví hrad a bojuje se skřety. Ovládání je jednoduché, pohyb a boj jednotek lze prakticky řešit přímo na herní mapě.

Herní princip je jednoduchý, za každou minutu dostává hráč od systému suroviny a peníze. Za ty si kupuje stavby, domy, opevňuje hrad a najímá vojáky. Čím více má hrad obyvatel a staveb, tím větší má příjmy zlata a surovin, a tím více si může dovolit utrácet. Cílem celého snažení je postavit poslední level hradu - Zlatý hrad. „Hradní pán by neměl svým zaměřením konkurovat Dark Elfovi, který je položen spíše taktickým směrem (alá šachy),“ uvedl Zdeněk Pletka.

A jaký je příběh? Po smrti otce se hráč ujímá rozpadlého hradu v maličkém království. Ten je často napadán houfy skřetů žijících v horách na východě. Cestou na hrad je ale družina přepadena a hráčova věrného zbrojnoše zajmou skřeti. Naštěstí se najde hrdina, který se vydá zbrojnoše zachránit. Další nesnáze na sebe nenechají dlouho čekat. Pokladnice je prázdná, poddaní jsou hladoví a nemají kde bydlet. Hráč musí postavit domy, pole a kasárny. Poté začne pravý boj, hráč začne verbovat vojáky a vrhne se do boje se skřety. Časem přijde ještě další herní element, hráč se totiž může vydat s hrdinou do dálek za dobrodružstvím, kde se s ostatními soupeři utká o poklady a mocné artefakty.

Hradního pána se zatím účastní téměř 500 hráčů, pokud se chcete připojit, stačí se zaregistrovat na webových stránkách www.panhradu.cz/ .

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama