wii-u-vyjde-na-vanoce-2012
Novinka Wii U vyjde na Vánoce 2012

Wii U vyjde na Vánoce 2012

Maggot

Maggot

5. 6. 2012 18:18
Reklama

Po skončení konference Nintenda na E3 zůstalo ve vzduchu několik otázek. Kdy Wii U vyjde a kolik bude stát? Na druhou část otázky odpověď stále ještě neznáme, první je ovšem - Wii U vyjde na Vánoce 2012. Pokud se náhodou hodláte odstěhovat za hranice naší zemičky, počítejte s podporou několika mediálních kanálů. K dispozici bude Netflix, Hulu Plus, YouTube a Amazon Instant Video.

Mateřská společnost zároveň odhalila i technické specifikace přístroje. Konzole bude podporovat výstup obrazového signálu v plném Full HD rozlišení (tedy v rozlišení 1920x1080 progresivně vykreslovaných bodů), připojit ji k TV budete moci prostřednictvím HDMI, komponentního, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video či Wii AV kabelu.

Procesor běží na základech vícejádrové rodiny od IBM, přičemž nebylo upřesněno, kolik má hlavní výpočet jednotka jader. Grafický čip pak obstarala společnost AMD, prozatím taktéž bez detailnějších specifikací.

Samotné ovládací rozhraní pak podporuje připojení až dvou tabletů současně, 4 originálních Wii Remote ovladačů (i Remote Plus), Wii U Pro a dalších původních Wii periferií. Přístroj pak využívá interní flash paměť, kapacitu ovšem můžete rozšířit USB pamětí, či paměťovou kartou ve formátu SD. Samotná mechanika pak pojme Wii U i Wii Media optické disky.

Po stránce internetového připojení budete mít k dispozici WiFi, klasický LAN port, pro periferie si budete muset posléze vystačit s 2 USB vstupy. Výdrž baterie samotného ovladače se pak pohybuje v rozmezí 3 - 5 hodin, v závislosti na míře a způsobu využití. Samotné nabíjení pak trvá 2,5 hodiny. Ještě pochybujete?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama