Preview Viscerafest Článek Viscerafest – dojmy z hraní pestrobarevné, zábavné a proklatě obtížné retro střílečky

Viscerafest – dojmy z hraní pestrobarevné, zábavné a proklatě obtížné retro střílečky | Kapitola 2

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

20. 12. 2021 15:55

Seznam kapitol

1. Jeden prsten vládne všem 2. Jeden jim všem káže 3. Jeden všechny přivede, do temnoty sváže

Některé věci v životě jsou jisté – podle Benjamina Franklina to jsou jen daně a smrt, bonusovou jistotou našich čtenářů je pak jistý příslib, že každých pár týdnů dostanou text o další nové retro střílečce. Tentokrát si něco povíme o Viscerafestu, který se v našlapaném žánru snaží odlišit vskutku zběsilým tempem, originální stylizací a také notnou dávkou sci-fi šílenosti. Stačí to ovšem na vydobytí vlastního místa na slunci?

Reklama

JEDEN JIM VŠEM KÁŽE

Akce potom připomíná vše, jen ne strategickou a pečlivě naplánovanou bitvu. Připravte se na spoustu poskakování okolo, střílení na všechny strany, tunu částicových explozí a také umírání na každém rohu. Většina žánrové konkurence se za ty roky stihla přizpůsobit běžnému publiku a nejnižší obtížnosti tradičně šije na míru i těm z nás, kteří u her chtějí primárně relaxovat. Viscerafest ale mezi mainstream rozhodně patřit nechce. Pokud se nepřizpůsobíte pravidlům zdejších frenetických přestřelek, bude pro vás i nejnižší obtížnost „Nobody“ (volně přeloženo jako nula) slušná výzva. Hráči se sebevražednými sklony naopak ocení další čtyři obtížnostní stupně, z nichž nejvyšší je dle tvůrců určen výhradně pro ty, kteří se vyžívají v masochismu.

Atmosféra Viscerafestu má své jedinečné kouzlo - posuďte sami...
i Zdroj: Hrej.cz
Atmosféra Viscerafestu má své jedinečné kouzlo - posuďte sami...

Abychom si ale rozuměli, Viscerafest rozhodně není nefér. Při každé smrti je vám totiž nadmíru jasné, co jste udělali špatně. Po levelech je nutné pohybovat se s energií vzteklého mývala – skákat, uhýbat, tu a tam někoho praštit a vzápětí okamžité stáhnout ocas a co nejrychleji odskákat do bezpečí. Zdejší dvoudimenzionální a úchvatně stylizované potvory vám nedají nic zadarmo, o to sladší je ovšem pocit vítězství na konci levelu. Ten naštěstí nemusíte projít celý na jeden zátah, poněvadž několikrát za arénu vám tvůrci dají možnost manuálního uložení na vámi preferovaném místě.

Vymoženosti jako autoheal nebo lékárničky obnovující celý ukazatel života však nečekejte – pár bodíků života obvykle najdete po okolí, několik jich dostanete za dorážení mrtvol pěstí, jinak jste ale na všechno sami. Do budoucna bude jistou pomocí sběr lebek, za které si hráč bude moci pořídit jistá vylepšení. V době hraní ovšem tato funkcionalita ještě nebyla vyvinuta.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama