Tvůrci No Man's Sky vyvíjí další velkou hru
i Zdroj: Hello Games
Novinka Tvůrci No Man's Sky vyvíjí další velkou hru

Tvůrci No Man's Sky vyvíjí další velkou hru

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 9. 2020 08:29 4
Reklama

Vývojáři z Hello Games zažili v posledních letech pořádnou jízdu na horské dráze. Obrovské ambice, hype, následné vydání No Man’s Sky, rozsáhlá kritika hráčů, neustávající práce na hře až nakonec zadostiučinění a podpora fanoušků. Rozhodně to nebylo jednoduché, nejspíše právě proto se vývojáři rozhodli vedle NMS vytvořit menší projekt The Last Campfire, který vyšel před několika dny.

Ale asi to nebylo ono. V rozhovoru pro web Polygon totiž zakladatel Sean Murray řekl, že studio nyní plánuje tvorbu další velké a ambiciózní hry jako No Man’s Sky. O hře jsme se sice nic nedozvěděli, Murray ale chtěl říct, co se studio naučilo z vydání NMS a že toho vlastně vůbec nelituje.

„Je tu ten jedovatý kalich nebo smlouva s ďáblem, která by pro každé indie studio, alespoň co si myslím, byla velmi těžká volba. Volba, kterou jsme měli s No Man’s Sky, kde, kdybych šel znova zpět, tak by pro mě bylo velmi těžké rozhodnout se, jaká je ta správná cesta. Máte obrovský zájem o hru, máte pro ni obrovské nadšení. Ale jste na vesmírné lodi, ta míří přímo do slunce a vy tu loď mezitím doděláváte.“

„A to nadšení a bláznovství do té hry. Nakonec jsme skončili s hrou, kde máme stovky milionů odehraných hodin a opravdu šťastnou komunitu. Jsem v pohodě s tou dohodou, kterou jsme měli. Když se podívám zpět, udělali jsme spoustu novinářských představení a tak. A počítám s tím, že tak polovinu z těch, co jsme udělali – a hodně z těch, kde jsme měli problémy a byli jsme naivní – jsme skutečně nepotřebovali a měli bychom stejný úspěch. Spousta příležitostí byla prostě položena před nás a bylo nám řečeno, že je správné, abychom to tak udělali. Když si se na to dívám zpětně, nemyslím si, že to byly super důležité věci.“

K čemu se zde Sean Murray s velkou pravděpodobností vyjadřuje je marketingová smlouva se Sony, které hru promovalo jak na E3, tak na spoustě dalších akcí. Tyto akce a ukázky ale vyvolaly ve fanoušcích obrovská očekávání a víme, jak nakonec vydání dopadlo. No Man’s Sky ale dokázalo rány zahojit a dodnes se pravidelně pohybuje na seznamu 100 nejhranějších her na Steamu.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama