Tvůrci Arise by rádi pronikli i na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci Arise by rádi pronikli i na Switch

Tvůrci Arise by rádi pronikli i na Switch

Marek Selinger

Marek Selinger

18. 10. 2019 12:54
Reklama

Menší, ale krásně vypadající titul Arise: A Simple Story vyprávějící posmrtnou cestu jednoho staršího muže dorazí na PlayStation 4, Xbox One i PC na začátku prosince. Nicméně by se k tomuto výčtu mohla v budoucnu přidat ještě jedna platforma, ta jediná chybějící, kterou je samozřejmě hybridní konzole od Nintenda.

Právě o možnosti přinést své dílo i na Switch se rozpovídali vývojáři z Piccolo Studio pro magazín GamingBolt. Říkáte si, že právě tento typ her je pro Switch jako dělaný? Toho samého názoru je i game director celého projektu Alexis Corominas, podle kterého by se jejich titul na tuto platformu přesně hodil: „Samozřejmě, že bychom chtěli uvést Arise: A Simple Story na Switchi! Nicméně je nutné brát v úvahu, že se jedná o méně výkonnou konzoli v porovnání s PS4 i Xboxem One, tudíž budeme muset případně provést nějaká omezení. Samozřejmě se naše hra nemůže rovnat s velkou produkcí, nicméně i tak probíhá na pozadí spousta procesů, které jsou náročné na hardware,“ popisuje možné trable při portování zástupce studia.

Avšak všem dnům nemusí být nutně konec, i přesto, že některé konverze pro nejnovější konzoli Nintenda nedopadly nejlépe, což si sám uvědomuje i Corominas: „Pár skvělých her dostalo pouze průměrné switchové porty, nechceme, aby se to samé stalo i našemu titulu,“ uzavírá povídání šéf vývoje. Z jeho vyjádření je cítit, že aktulně jsou šance 50/50, kdy autoři si jsou vědomi možných problémů, ale i tak by rádi své dílo na zmíněnou platformu dostali. Na finální rozhodnutí si tak ještě budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama