Todd Howard se ohlíží za průběhem své kariéry
i Zdroj: Bethesda Game Studios
The Elder Scrolls VI Novinka Todd Howard se ohlíží za průběhem své kariéry

Todd Howard se ohlíží za průběhem své kariéry

David Bernard

David Bernard

19. 11. 2023 12:00 7

Todd Howard, významná osobnost herního průmyslu, se ve videu pro technologický magazín Wired rozpovídal o své dosavadní kariéře. Mnozí jej znají díky sériím The Elder Scrolls a Fallout, ale víte, že první hrou, na které se podílel, byl Terminátor?

Reklama

  • Todd Howard se rozpovídal o své kariéře
  • Vše začalo Terminátorem
  • Budoucnost Bethesda Game Studios vidí slibně

Hry od Bethesda Game Studios dnes mají již kultovní status. Rozsáhlá otevřená RPG, ve kterých se milovníci sci-fi a fantasy žánru cítí jako doma. Obrovská modderská komunita pak dílům zajišťuje nepřeberné možnosti v oblasti znovuhratelnosti. Za vznikem oblíbených titulů nestojí nikdo jiný než herní designér, režisér a producent Todd Howard. Ten se nyní pro technologický magazín Wired rozpovídal o průběhu své kariéry.

V čase před chrabrými hrdiny bez bázně a hany, kteří putují napříč velkými otevřenými světy, byl The Terminator: Future Shock. Akční hrou z roku 1995 to vše začalo. V té době se herní studia skládala z pouhých několika nadšených vývojářů, ale o to více se rodily legendy herního průmyslu. Po Terminátorovi přišlo The Elder Scrolls. Na fantasy RPG sérii se Todd Howard podílel až od druhého dílu - The Elder Scrolls II: Daggerfall, a to prvně z pozice vedlejšího designéra. Série The Elder Scrolls se pro něj stala domovem na více jak deset let. Změna přišla v roce 2008 spolu s vydáním Fallout 3. Od tohoto okamžiku se Todd Howard věnoval oběma sériím.

Letošní rok byl pro Bethesda Game Studios významný především skrze vydání megalomanského sci-fi RPG Starfield, které bohužel nenaplnilo očekávání velkého množství fanoušků. Todd Howard je s výsledkem nicméně spokojen a těší se na budoucí projekty, mezi které se nepochybně počítá i velmi očekávané pokračování série The Elder Scrolls, tentokrát již šesté v pořadí.

Recenze Starfield, mezihvězdného dobrodružství, které zaspalo dobu
i Zdroj: Bethesda Game Studios

Recenze Starfield, mezihvězdného dobrodružství, které zaspalo dobu

17. 9. 2023 20:00
84

Hry ze stáje Bethesda Game Studios mají po celém světě miliony fanoušků. Postapokalyptický Fallout či série The Elder…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama