Takto mohl vypadat nový Half-Life 3. Podívejte se na utajované obrázky ze hry
i Zdroj: Valve / Half-Life 2 Episode 2 press kit
Kuriozity Half-Life 2: Episode 3 Novinka Takto mohl vypadat nový Half-Life 3. Podívejte se na utajované obrázky ze hry

Takto mohl vypadat nový Half-Life 3. Podívejte se na utajované obrázky ze hry

Jakub Fišer

Jakub Fišer

27. 6. 2023 14:30 2

Na platformě YouTube se objevila dokusérie, jenž se věnuje hrám z pera studia Valve, které buď zůstaly jen na papíře, anebo se na nich pracovalo, ale vývoj byl ukončen. Součástí seznamu je pochopitelně i Half-Life 2 Episode 3, Episode 4 nebo spinoff Alyx and Dog.

Reklama

  • Half-Life 2 mohl mít hned čtyři epizody, odhalují nové informace
  • YouTube účet DidYouKnowGaming nechal uniknout také utajované concept-art obrázky z připravovaných her

YouTube účet DidYouKnowGaming zveřejnil 33minutový dokumentární pořad o zrušených hrách ze série Half-Life. Jde o jeden z dílů dokumentární série o zrušených hrách studia Valve. Ve videu se objeví přibližně 8 her, které mohly rozšířit univerzum Half-Life. Vývojáři se bohužel rozhodli je nedokončit.

Hned zkraje vidíme přímé pokračování Half-Life 2 Episode 3 (také přezdívané „Half-Life 3“) a Episode 4, tyto tituly měly dorazit v roce 2007, respektive 2008. Na čtvrtém pokračování dokonce mělo pracovat studio Arkane.

Kromě zajímavých informací o tom, jak postupoval vývoj hry, se ve videu můžete podívat i na grafické koncepty vycházející ze samotného díla. Kromě třetího a čtvrtého dílu mělo studio Valve plány i na hororový spinoff z města Ravenholm, anebo úplně nový příběh s pracovním názvem Alyx and Dog, který se měl věnovat postavě Alyx a jejímu robotickému strážci.

Namísto toho Valve na jaře 2020 vypustilo Half-Life: Alyx, titul pro virtuální realitu, který poodhaloval příběh po událostech Half-Life 2 Episode 2 a fungoval zároveň jako benchmark pro VR headset kompatibilní s Windows a Linux.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama