Street Fighter V nyní obsahuje reklamy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Street Fighter V nyní obsahuje reklamy

Street Fighter V nyní obsahuje reklamy

Filip Švácha

Filip Švácha

17. 12. 2018 15:43 4
Reklama

Street Fighter V vyšel už v roce 2016 a Pavel mu v naší recenzi docela zavařil. Novinek je ale okolo něj stále ještě dost. Nedávno totiž unikla informace, že do hry přijde nový hrdina Kage. Jediným problémem je to, že ve chvíli, kdy Capcom zveřejnil trailer na tuto novou postavu, byl už update, který ji do hry přinesl, dávno ke stažení. Hráči tedy na nového bojovníka narazili ještě před tím, než byl oznámen, což je trošku diskutabilní marketingový tah.

Tady ovšem trable nekončí. Update kromě nového charakteru do hry přinesl také reklamy. Ty se ve hře objevují před zápasy, v herních arénách a dokonce i na oblečení postav. I přes to, že reklamy by hráči měli mít možnost vypnout, je asi všem dost jasné, že žádné pozitivní ohlasy toto rozhodnutí nevyvolalo. Nyní se k reakcím rozhořčených fanoušků vyjádřil výkonný producent Jošinori Ono, který tak udělal prostřednictvím oficiálního twitterového účtu hry.

„Vážíme si a děkujeme za odezvu, kterou nám naše komunita dává ohledně reklam, které jsme do Street Fighter V: Arcade Edition tento týden přidali. Nadále budeme pozorně tyto výtky sledovat a podle nich do budoucna zvážíme další rozhodnutí ohledně tohoto obsahu“, píše Jošinori Ono. Momentálně se reklamy věnují například turnaji Capcom Pro Tour, nebo lákají na mikrotransakce do hry. Hráči, kteří si reklamy nechají zapnuté, budou dostávat v hodnocených i normálních zápasech více herní měny, tzv. Fight Money.

A tak se mi zdá, že tady opět dochází k nějakému znevýhodňování jisté části herní komunity, což určitě není zcela dobře. Řešení, že reklamy jdou vypnout, rozhodně není nějakou náplastí pro ty, kteří budou kvůli neochotě se nechat masírovat, přicházet o herní měnu. Bude zajímavé, jestli se k tomu Capcom nakonec nepostaví nějak jinak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama