Slay the Spire 2. Legendární karetní roguelike oznamuje chystané pokračování
i Zdroj: MegaCrit
Novinka Slay the Spire 2. Legendární karetní roguelike oznamuje chystané pokračování

Slay the Spire 2. Legendární karetní roguelike oznamuje chystané pokračování

Dominik Tománek

Dominik Tománek

11. 4. 2024 12:00

V rámci akce Triple-i Initiative došlo k oznámení pokračování oblíbené roguelike deck-build hry Slay the Spire, která dorazí do předběžného přístupu.

Reklama

  • Slay the Spire 2 dorazí do předběžného přístupu v roce 2025
  • Tvůrci se rozhodli přejít z Unity na Godot
  • Trailer představil novou postavu 

Během akce Triple-i Initiativese se hráči dozvěděli, že novou hrou od od studia MegaCrit není nic jiného než Slay the Spire 2, která byla představena krátkým, ale stylovým filmovým trailerem. Trailer nebyl nijak dlouhý, ale fanoušci první hry nyní alespoň vědí, že na oficiálním pokračování pracuje stejný tým, který odstartoval žánr roguelike deck-building.

Krátký animovaný trailer neprozradil příliš mnoho o tom, jak Slay the Spire 2 posune hratelnost první hry. S jistotou zatím víme, že hra vyjde v roce 2025 v předběžném přístupu. Na konci traileru se také objevují dvě postavy známé z prvního dílu: The Ironclad and The Silent. Novou postavou budu lich The Necrobinder. Narozdíl od prvního dílu se tvůrci rozhodli hru vytvořit v enginu Godot, původně sice začali pracovat v Unity, ale po oznámení kontroverzních poplatků se rozhodli změnit prostředí. 

V posledních několika letech je žánr roguelike deck-building her na vzestupu. Ačkoli se tento subžánr teprve rozjíždí, existuje jedna obzvlášť oblíbená hra, která dostala „kartičky“ do širšího povědomí. Slay the Spire z roku 2019 vzala útokem spoustu hráčů, oznámení jejího pokračování je tedy vítanou zprávou. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama