Šéf Saber Interactive si myslí, že by hry neměly stát 70 dolarů. V příštích letech prý bude málo AAA her
i Zdroj: Saber Interactive
Novinka Šéf Saber Interactive si myslí, že by hry neměly stát 70 dolarů. V příštích letech prý bude málo AAA her

Šéf Saber Interactive si myslí, že by hry neměly stát 70 dolarů. V příštích letech prý bude málo AAA her

Dominik Tománek

Dominik Tománek

11. 4. 2024 10:00

Matthew Karch ze Saber Interactive věří, že za úspěchem Helldivers 2 (a podobných her) stojí mimojiné i příznivější cenovka.

Reklama

Zakladatel a generální ředitel společnosti Saber Interactive Matthew Karch nedávno hovořil s IGN a později s GamesIndustry.biz o odchodu ze švédského holdingu Embracer a podělil se o několik myšlenek týkajících se budoucího stavu jejich společnosti a herního průmyslu obecně. Karch se také dotkl nadcházejícího trendu, kdy se podle něj hry už nebudou prodávat za 70 dolarů. Podle šéfa Saber bude tato změna vyvolána snahou vývojářů snížit náklady a rizika při vývoji.

O tom, že druhá polovina letošního roku nebude tak nabitá, jako ta minulý rok, jsme mluvili už v několika hPodech. V rozhovoru pro GamesIndustry.biz to Karch potvrzuje také.

Hry se škrtají zleva i zprava, takže nastane situace - a myslím, že to začne už o letošních Vánocích - kdy bude her opravdu nedostatek. Konsolidace, ke které v herním průmyslu dochází, tomu také uškodí, a náklady a zmatky, kterými průmysl prochází. Týmy se přeskupí, ale kapitál v tuto chvíli prostě není. A tak se odvětví skutečně poněkud smrskne a nabídka obsahu bude daleko menší než poptávka.

Opřel se o cenovou politiku některých herních společností. 

Nemusíme prodávat hru za 70 dolarů. Raději bych to nedělal, myslím, že je to drahé, nelíbí se mi to. Není to skoro fér. Jedním z důvodů, proč má hra Helldivers 2 takový úspěch, je to, že ji pořídíte za mnohem nižší cenu a je přístupná pro více lidí

Dále zmiňuje, že ještě pár let zpátky kralovaly hernímu prostoru hry jako Call of Duty, Far Cry nebo Battlefield. Teď se to stejné děje s hrami jako Helldivers 2, Palwolrd nebo Valheim. „Lidé si uvědomují, že je tu příležitost dělat skvělou zábavu za cenu, která nezruinuje něčí bankovní účet,“ říká Karch. 

Karch pak upřesnil, že jejich připravovaná Warhammer 40 000: Space Marine 2 bude při vydání stát 70 dolarů. Odvolává se na vydavatele. 

Vydavatelem je Focus a my jsme vývojáři, ale já bych ji rád prodával - alespoň digitální edici - za méně než 70 dolarů, protože můžeme a myslím, že bychom měli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama