Rayman Raving Rabbids 2 Článek Rayman Raving Rabbids 2

Rayman Raving Rabbids 2

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

9. 6. 2007 22:00 1
Reklama

Ubisoft patří mezi distributory, kteří hojně podporují konzoli Wii. Bohužel se to nedá jednoznačně označit za pozitivum: kvantita nerovná se kvaltia a z jejich titulů jich právě kvalitou vyčnívá jen málo. Rayman Raving Rabbids, sbírka trhlých miniher s šílenými králíky v hlavní roli, mezi ně ale určitě patřila. V prvním díle hrdinný Rayman prošel řadou gladiátorských bitev a vydobyl si pověst hvězdy cirku (a taky majitele nevšedního množství záchodových zvonů), tentokrát jej čeká role špionská.

Do akce!

Příběh Rayman Raving Rabbids 2 začíná invazí šílených králíků na planetu Zemi. Za účelem jejího ovládnutí si králící postavili základnu v jednom obchodním centru a pustili se do tréninku vojáků. To není nic jednoduchého a zahrnuje to celou řadu úkonů a cvičebních miniher. Naštěstí pro lidstvo se do celého procesu brzy zapojí i Rayman, jenž králičí základnu infiltroval, a spolu s ním i hráči. Hrdinný bojovník s poněkud rozevlátými pohyby se pokusí předstírat, že patří mezi agresory, a všechny přípravy jim bude pokud možno co nejvíc kazit.

Na nedávné prezentaci hry byla odhalena už celá řada konkrétních miniher, jejichž počet by měl být samozřejmě ještě větší než u prvního dílu (a že by to bylo záhodno). Hlavním hrdinou některých z nich nebude přímo Rayman, ale přiznejme si – bude někomu chybět? Stejně jde hlavně o ty vřískající králíky...

Více mrkve!

Jedním docela nechutným, zároveň typicky raymanovsky zábavným příkladem minihry může být jedna, která se bude odehrávat v baru. Tam barman připravuje nejrůznější chutně vypadající drinky. Šílení králící se nacházejí na trámu vysoko nad barpultem, kam hotové drinky přicházejí k zákazníkům. Cílem králíků je vytvořit co největší a nejnechutnější slinu soustředěným žvýkáním a ve správný okamžik se naklonit směrem dolů a vypustit ji tak, aby skončila v některém z drinků. Nehledě na to, že sám nápad je vtipný, je tahle minihra i bezvadně realizována. Využívá ovládání wiimotem. Hráči jím nejprve co nejrychleji pohybují zleva doprava a zpět, aby vyprodukovali mrkvový žvýkanec, načež máchnutím ovladače pošlou slinu dolů. K odhadnutí balistické křivky poslouží pomocná světla ze zadní části baru.

Rozhodně neortodoxní je způsob, jakým šílení králicí hrají baseball. Nikoho asi zvlášť nepřekvapí, když uvidí malou bílou postavičku sprintovat k první metě, od ní k druhé, od druhé ke třetí. Tady musí hráč střídavě máchat nunchukem a wiimotem, aby co nejvíce rozpumpoval krátké králičí končetiny a dosáhl co nejrychlejšího sprintu. Za třetí metou se ale králík za šíleného řevu zvedně do vzduchu a letí směrem k prostoru odpalovače. Což je ten správný čas přichystat si wiimote do polohy baseballové pálky a máchnout jí tak, aby si letící králík protáhl svou cestu až kamsi do hlediště, anebo rovnou za stadion.

Dost možná nejzajímavější zatím odtajněnou minihrou je rodeo. To vyžaduje poněkud krkolomné pohyby, když musejí hráči napodobovat ovladačem, co předvádějí ve hře králíci na plechových koních. A když se to nepovede úplně přesně, dočkají se ohromného zmatku, velkého množství létajících předmětů a nezapomenutelného králičího výkřiku hrůzy.

Králíci na čtvrtou

Významným kladem Rayman Raving Rabbids 2 by mělo být větší soustředění na multiplayer. Tentokrát si proti sobě mohou zahrát až čtyři hráči, a to většinu z připravovaného počtu 60 miniher. Je otázkou, jak se srovnají před jednu televizi, nicméně některé minihry mají určitě tím větší potenciál. Konkrétní příklad? Minihra jménem Burger, v níž se hráči snaží krmit obřího králičího mafiána co největším množstvím hamburgerů. Prostinké ovládání pomocí otáčení wiimotu a stisknutí A pro zastavení pohybu nevyžaduje velký prostor, zato dokonalé soustředění, zvlášť když se současně pokoušejí králíkovi nacpat burger do chřtánu hned čtyři hráči...

Podzim letošního roku slibuje skutečně nevšední, opět dokonale humorný zážitek. Šílení králíci už v prvním díle víceméně vytlačili Raymana z centra dění. Málokdo se u dvojky těší na jeho nové eskapády, zato nějaká ta nová videa a potrhlé nápady šílených králíků se těší všichni. A je dobře vidět, že to v Ubisoftu chápou. Pro malé, všeho schopné potvůrky s agresivními a lehce sebevražednými sklony mělo ostatně (nejen) hráčstvo slabost vždycky. Na to, až si za pár měsíců s králíky z plných plic zařvu "Uaaaaaaaaaa!!!", se nejen proto už moc těším.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama