Raphael Colantonio končí v Arkane Studios
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Raphael Colantonio končí v Arkane Studios

Raphael Colantonio končí v Arkane Studios

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 6. 2017 08:39
Reklama

Jméno Raphaela Colantonia nemusíme hráčům nijak zvlášť představovat. Francouzský herní vývojář stál v roce 1999 u založení Arkane Studios, které má za osmnáct let své existence na kontě řadu kvalitních titulů. Colantonio však nyní oznámil, že po skoro dvou dekádách na své pozici končí.

Spoluzakladatel a dosavadní prezident Arkane v příspěvku na blogu popisuje uplynulých 18 let jako úžasné dobrodružství, vzpomíná na první hru, kterou v Arkane vytvořili, tedy Arx Fatalis, a neopomíjí ani spojení se ZeniMax Media v roce 2010. Důvodem odchodu je podle něj touha strávit nějaký čas se svým synem a zjistit, co je skutečně důležité pro něj a pro budoucnost. Jeho dlouholetý kolega Harvey Smith se bude nadále starat o tým v Austinu a Colantonio sám zůstane v Lyonu tak dlouho, dokud nezajistí plynulý převod zodpovědnosti na svého zástupce.

Před založením Arkane pracoval Colantonio v EA a Infogrames. Arkane založil díky finanční pomoci svého strýce a studio původně zaměstnávalo čtyři členy týmu, včetně Colantonia samotného. Kromě již zmíněného debutu Arx Fatalis má studio na kontě také hry Dark Messiah of Might and Magic, dvoudílnou sérii Dishonored a aktuální reboot Prey. Podílelo se ale i na druhém Bioshocku a dokonce i pátém dílu série Call of Duty s podtitulem World at War. Na E3 nyní oznámili Dishonored: Death of the Outsider.

Colantonio svůj příspěvek na blogu zakončuje s tím, že mu všichni v Arkane, Bethesdě a Zenimaxu budou chybět a že se nemůže dočkat, až si zahraje některý z budoucích herních titulů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama