První Company of Heroes si letos zahrajete i na Switchi. Sega oznámila kompletní edici
i Zdroj: Relic Entertainment / Sega
Company of Heroes Novinka První Company of Heroes si letos zahrajete i na Switchi. Sega oznámila kompletní edici

První Company of Heroes si letos zahrajete i na Switchi. Sega oznámila kompletní edici

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 9. 2023 09:00

Vydavatelství Sega v nové zprávě oznámilo, že její druhoválečná RTS strategie Company of Heroes míří na další rozšířenou platformu. Hra, která byla vývojáři ze studia Relic původně vydána jen pro PC, aby se pak před 3 lety podívala také na mobily, nyní míří na Nintendo Switch. Vydání se dočkáme někdy na podzim tohoto roku (zatím bez specifikace přesného data či měsíce vydání), kdy hra dorazí za zatím neoznámenou cenu.

Reklama

  • První díl Company of Heroes zamíří na podzim tohoto roku na Switch
  • O port se postarají specialisté na portování ze studia Feral Interactive
  • Hra vyjde jako kompletní edice, kdy zahrne základní hru i dvě rozšíření
  • Naopak prvně vyjde bez multiplayeru, který bude dodán až po vydání

Za přípravou nově chystané verze stojí autoři ze studia Feral, které můžete znát z jiných switchových portů. Jako výluční specialisté na tuto disciplínu portování připravili např. vysoce hodnocené porty her GRID Autosport, Alien: Isolation či vůbec nejnověji: The Lara Croft Collection.

Svůj nejnovější počin chtějí, doufejme snad, se stejnou láskou a pílí přivést na handheld jako Company of Heroes Collection. V této kompilaci, která zahrnuje nejen původně vydanou hru, ale i obě její rozšíření: Opposing Fronts a Tales of Valor, hráči dostanou jednak všechen dříve vydaný herní obsah a jednak na míru šité rozhraní a také schéma ovládání.

„Díky speciálnímu uživatelskému rozhraní a ovládání navrženému pro konzoli Nintendo Switch bude mít hráč pod kontrolou celé své bojiště,“ uvádí zástupci Feral v oficiálním popisu oznámeného produktu.

Přirozenou otázkou, kterou toto plodí, je samozřejmě to, jak a pokud se bude lišit i pocit z hraní vůči PC, když se mění design ovládání. Odpovědí je, že to má být jen rychlostí hry. Intenzivní přestřelky, které byly s velkým taktickým elementem důležité pro PC verzi, mají být totiž i na Switchi zachovány, ač asi za trochu větší topornosti ovládání a také snížení frameratu.

Jinak řečeno, u na stísněnějším displeji, výrazně slabším hardwaru a dvou Joy-Conech máme stále zažít víc než důstojnou zábavu. Všech 41 misí, které má trojice kampaní, odehrajete tedy vždy v reálném čase, a sice skrze taktické ovládání družstev, bleskové bitvy a zadávání rozkazů.

Jak už musíme nicméně stejným dechem dodat, celá kolekce zpočátku vyjde tak trochu nekompletní. I když nabídne totiž 3 kampaně, které vás vezmou na túru po zhroucené Evropě, při svém vydání se hra dočasně obejde bez multiplayeru, kdy autoři věří, že jej dodají s updatem. Na druhou stranu už nyní víme, že ani první verze nebude chudá. Kromě už opakovaně zmíněných příběhových misí nabídne i Skirmish (tedy volnou hru), kdy můžete hrát proti botům s unikátními frakcemi, podmínkami vítězství i několika mapami.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama