Nintendo Creators program končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo Creators program končí

Nintendo Creators program končí

Martin Nahodil

Martin Nahodil

29. 11. 2018 09:07 1
Reklama

Už to budou 3 roky od spuštění programu od Nintenda, který tvůrce obsahu zahrnující produkty této společnosti dosti omezoval. Autoři, kteří s Nintendem dohodu neměli, pak na tom byli ještě hůře. To se ale během prosince změní. Nintendo Creators Program se blíží ke konci.

V době, kdy byl Creators program spuštěn, se na Nintendo snesla docela velká kritika. I když jste s ním měli uzavřenou dohodu, tak stejně požadovalo téměř polovinu výdělků. To se týká především videí na YouTube. Pokud autor nemá žádnou dohodu, tak se výdělky rozdělují mezi Google a Nintendo.

Pro autory mimo jiné byl tohle důvod, proč od her od Nintenda dát ruce pryč. V průběhu let se pak tento program řešil ještě při vydání Super Mario Odyssey a Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nintendo postupně podmínky zpřísnilo a týkali se i případů, kdy obsah nebyl vůbec zpeněžený.

Zrušení Nintendo Creators programu je tedy skvělou zprávou pro všechny tvůrce obsahu. Pochvalují si to hlavně autoři, kteří se chystají rozjet Super Smash Bros. Ultimate ve velkém. U nás se sice nejedná o moc věhlasnou značku, ale to, že je tento titul momentálně nejpředobjednávanější hrou na Switch, už něco znamená.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama