Microsoft: Nástupce Switche očekáváme na trhu další rok. Informace odpovídá i nedávným spekulacím
i Zdroj: Nintendo
Novinka Microsoft: Nástupce Switche očekáváme na trhu další rok. Informace odpovídá i nedávným spekulacím

Microsoft: Nástupce Switche očekáváme na trhu další rok. Informace odpovídá i nedávným spekulacím

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 7. 2023 10:05

Microsoft oživuje zřejmě nikdy nekončící spekulace kolem potenciálního nástupce Nintendo Switch. Podobně jako se tomu nedávno stalo u Slim verze PS5, jíž firma podle soudní dokumentace očekává ještě tento rok, přichází nyní na řadu Nintendo.

Reklama

  • Podle Microsoftu se nástupce Switche dočkáme už během příštího roku
  • Přesné datum zmíněno nebylo, nicméně unik koresponduje s nedávnými informacemi insiderů
  • Podle nich vyjde další konzole Nintenda v prvním čtvrtletí roku 2024

V nedávno předložených soudních materiálech, kde Microsoft vysvětloval, že za přímou konkurenci Xboxu chápe jen PlayStation, zmiňuje, že k vydání nástupce Switche může dojít "již v příštím roce".

„Microsoft sleduje výkonnost Xboxu oproti PlayStationu ne proto, že by tyto dvě konzole poskytovaly kompletní konkurenční prostředí, ale spíše proto, že byly vydány ve stejnou dobu," uvádí se společnosti v dokumentu na straně 92. "Switch byl vydán o tři roky dříve a očekává se, že Nintendo vydá nástupce Switche již příští rok, zatímco PlayStation 5 a Xbox Series X/S se nacházejí v jiné fázi životního cyklu konzole."

Přesvědčení Microsoftu by dávalo více než smysl i vzhledem k prohlášení jiných firem, jako je třeba Ubisoft, které již také hovoří o další konzoli. Přitom prezident Nintenda Doug Bowser už dříve vícekrát podotkl, že si myslí, že Switch má před sebou ještě několik let, takže je možné, že budou obě zařízení opět koexistovat, tak jako u Switche a Wii U.

„Jak nedávno řekl pan Furukawa [prezident Nintenda] s naší platformou aktuálně vstupujeme na neprobádané území," řekl Bowser letos v březnu.. „Je vzrušující vidět, že poptávka stále trvá. Nemáme tedy co oznámit ohledně žádné budoucí konzole nebo zařízení, ale stále se cítíme velmi optimisticky ohledně Nintenda Switch."

Pokud jde o to, co říká Microsoft, je také dobré vzpomenout, že k vydání Switche došlo už v březnu 2017. V současném kalendářním roce se tedy jedná již o jeho sedmý rok na trhu, a tedy stále častější zmínky o pokračovateli nejsou žádným překvapením. 

Nakonec, podobné zprávy nejsou nové ani pro tento rok. Na začátku letoška se např. objevily zprávy, že příprava další konzole pokračuje dobře, ačkoli k vydání prý nedojde do dalšího roku. To si může odpovídat s tím, co se k nám donáší od Microsoftu, jakož i s tím, co bylo uvedeno dříve. Jedná se mimo jiné i o to, že by nová konzole mohla podle neoficiální informace být už nyní interně k dispozici vybraným studiím a také že by měla být vydána ve 1. čtvrtletí roku 2024. 

Na druhou stranu, tyto konkrétní zprávy byly i podrobeny kritice. Jedním z oněch opěrných bodů kritiky bylo to, že samo Nintendo již dříve uvedlo, že na současný fiskál (toť do dubna 2024) neplánuje žádné hardwarové novinky. A tedy, pokud jakákoli konzole příští rok dorazí, může být větší šance, že se tak stane až po tomto hraničním datu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama