Man of Medan lze hrát s někým, kdo nemá hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Man of Medan lze hrát s někým, kdo nemá hru

Man of Medan lze hrát s někým, kdo nemá hru

David Plecháček

David Plecháček

29. 11. 2019 08:43
Reklama

Until Dawn byla skvělá vánoční hra roku 2015. Tedy ona nevyšla v období Vánoc, ale svou zimní tematikou a poměrně rychlých nástupem do slev se jednalo o skvělý vánoční dárek toho roku. Man of Medan sice není tak skvělou hrou, ale možná že ještě před Vánoci objeví ve výraznějších slevách, už teď ji můžete ve slevě pořídit. Takže třeba si opět přes svátky najde cestu k velkému množství hráčů. Možná i díky novým funkcím.

Until Dawn bylo skvělou hrou pro dva. Sice ve hře nebyla žádná kooperace, ale titul přímo vybízel k tomu přehazovat si ovladač jako horký brambor se svými přáteli či drahými polovičkami. To neuniklo ani Supermassive Games, kteří do svého dalšího obdobného titulu kooperaci implementovali na přímo. Každý hráč ovládá nějakou postavu, čímž může ovlivnit i osudy jiných. Kromě lokálního multiplayeru ale Man of Medan nabízí i online, a právě v tomto ohledu máte od vývojářů takový malý vánoční prezent.

Je jím friend pass, tedy „vstupenka“ pro jednoho vašeho kamaráda, se kterým můžete hru projít. Fór je v tom, že vlastnit hru musí jen jeden. Takový mechanismu představilo již větší počet her, jmenovitě například loňský A Way Out, ale Man of Medan tak štědré není – dovolí vám projít hru jen s jedním konkrétním kamarádem. Volte tak obezřetně.

V režimu Shared Story se novinka objevuje od včerejšího večera. Kdokoliv, kdo si hru koupí do 6. ledna příštího roku, anebo titul již vlastní, může využít nové možnosti. Pokud máte hru na Steamu, Bandai Namco pro vás připravilo videonávod, jak kamaráda pozvat, pokud máte konzolové verze, jednoduše stačí, aby váš kamarád stáhl Trial verzi a následně jej můžete pozvat.

Z novinek to není vše, o následujících novinkách jsme ale již v předstihu věděli. Do hry konečně dorazil tzv. Curator's Cut, v podstatě rozšířená verze hry, která umožní každému, kdo hru alespoň jednou dohrál, projít příběh i s alternativními scénami, které se zpravidla objevovali druhému hráči v rámci Shared Story režimu. Curator's Cut byl dosud dostupný jen pro hráče, kteří si Man of Medan předobjednali. Navíc v případě hry má druhý průchod smysl, protože především druhá polovina hry může být diametrálně odlišná. Přesto hra nedosahuje kvalit zmíněného Until Dawn, z něhož duchovně vychází.

Za zmínku stojí i fakt, že Man of Medan je menší hrou, ale zato jednou z mnoha. The Dark Pictures je antologie menších žánrově různě pojatých a příběhově oddělených hororových projektů, takže můžeme očekávat další přírůstky. Již příští rok tak vyjde nová hra, Little Hope.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama