Memento Mori Článek LEVEL 194: dvě plné hry

LEVEL 194: dvě plné hry

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

29. 7. 2010 22:00 22
Reklama

Mohlo by se zdát, že přes léto vám není co servírovat, ale není tomu tak. Z E3 nám zbylo množství materiálů a k tomu se vydavatelé začali ohánět před nadcházející výstavou Gamescom. To znamená jediné, v Levelu 194 se máte nač těšit. A abyste se opravdu nenudili, přibalili jsme navrch dvě zábavné plné hry.

Dvě plné hry – Memento Mori a UAZ Racing 4×4

Na DVD příloze naleznete hned dvě hry, kterým byste rozhodně měli dát šanci. Pokud se chcete ponořit do temného a hloubavého příběhu, sáhněte po adventuře Memento Mori z české produkce. V případě, že se chcete dobře odreagovat za volantem gazíku, zvolte UAZ Racing 4×4 a ukažte, jak to umíte s volantem (redakce radí zapojit volant a také doporučuje multiplayer – testováno na lidech!).

Memento Mori
Zápletka detektivní adventury se točí kolem petrohradské Ermitáže, v níž byly během jediné noci zaměněny tři vzácné obrazy za bezcenné kopie. Plukovník Ostankovič z ruské milice loupež považuje za kritickou pro svoji slibnou kariéru, proto okamžitě telefonuje do Lyonu a kontaktuje svoji někdejší podřízenou Laru Světlovovou, nynější členku Interpolu. Lara musí vyhledat Maxe Duranda, příležitostného padělatele obrazů, který má důležité kontakty v uměleckém podsvětí, jež by plukovníkovi mohly dopomoci k úspěšnému vyřešení případu.

Memento Mori není zajímavou hrou pouze svým poutavým námětem s reálnými kořeny, ale také svým zpracováním. Hra je plně 3D, takže využívá výhod dynamické kamery, která je pozičně velice efektně umístěna. Engine navíc disponuje výbornými světelnými efekty, např. během působivého západu slunce světlo efektně proniká okny do jinak potemnělých místností.

UAZ Racing 4×4
Neotřelá závodní hra, která vás hezky zblízka seznámí s náročnými závody ve volné přírodě. Milovníci silných aut s náhonem 4×4 budou jistě potěšeni i díky širokým možnostem tuningu vozidel. Rozhodně nečekejte žádné rychlostní závody, vždy vás čeká obtížné překonávání přírodních nástrah. UAZ Racing 4×4 nabízí celkem pět druhů závodů.

Dostali jsme se k...

Začněme obálkou. Nikdo nemůže být na pochybách, jaká hra se nám dostala pod ruce k vyzkoušení. Zajeli jsme se podívat na rozpracovanou Star Wars The Force Unleashed II a nemohl se toho zhostit nikdo jiný než Pavel „Luke“ Dobrovský. Jak na něj hra zapůsobila, to už se dočtete z podrobného preview. Do našich nenechavých pracek také přišla beta úchylné akce Kane & Lynch 2: Dog Days. Vojta Bednář musel vystřílet spoustu nevinných chudáků (jinak to nešlo), a ještě napsat detailní preview (jinak to nešlo). A tím naše dojmy zdaleka nekončí. Mohli jsme vyzkoušet betu očekávané strategie Civilization V a krom jiného jsme se vydali k EA Sports, abychom na vlastní oči viděli novou generaci FIFA pro PC. Konečně s „konzolovou“ grafikou a hratelností. Je se tedy v PC verzi FIFA 11 nač těšit? To už prozradí redakční Ronaldo... pardon Řepka... borec Petr Poláček. V sekci novinek nemohou chybět ani detaily z oznámeného pokračování Dragon Age a informace o dalších neméně zajímavých hrách.

Letně žhavé recenze

I navzdory parnému létu se nám sešly zajímavé hry na recenze. Zaujala nás poctivě zpracovaná akce Singularity napěchovaná zajímavými prvky a slibující strhující příběh. Jak moc se nám líbila, prozradí zlý imperialista manipulující časem Vladan Růžička. Příjemným letním zpestřením je také adventura Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge SE, jejíž recenze se nemohl ujmout nikdo jiný než Petr Ticháček. Ten se také zhostil „doprovodného speciálu“, který remake na stránkách Levelu doplňuje. Těšte se na retro článek making of Monkey Island 2 a také na rozhovor se samotným Ronem Gilbertem. A jaké další hry jsme otestovali a ocejchovali je jednoznačným verdiktem? Pustili jsme se do akce v onlinovce APB, zahráli jsme čtvrtou epizodu Sama a Maxe, pobavili jsme se u kostičkového LEGO Harry Potter: Léta 1–4 či se pustili do bojů mezi stroji v Transformers: War for Cybertron a dalších.

Osudové téma?

Michal Rybka tentokrát zpracoval velké téma nazvané Osudová selhání. O čem je? Ochutnávka napoví: Když studujete historii technologií, obvykle se setkáváte s příběhy o tom, kdo uspěl, proč uspěl a jak uspěl. Mnohem méně často ovšem najdete rozbory, proč někdo ve svém podnikání selhal – přitom jsou často stejně poučné jako „success stories“. V době, kdy se prosadil Google, existovaly minimálně čtyři další firmy, které se pokoušely prosadit s podobným vyhledávačem, ale neuspěly. Je rozdíl v kapitálu, v časování? Vím o lidech, kteří během dotcomového boomu v podstatě náhodou značně zbohatli a o takových, kteří váhali s prodejem svých firem tak dlouho, až skončil a oni přišli o všechno.

Když srovnáváte vlastnosti úspěšných a neúspěšných manažerů, najdete jenom málo rozdílů. Některý selhal kvůli tomu, že byl příliš opatrný a konzervativní. Další kvůli tomu, že byl příliš sebevědomý, žil v bublině vlastních iluzí a neváhal hazardovat. Tak co je ten „správný způsob“? Je za úspěchem, anebo neúspěchem skutečně jenom náhoda? „Fortuna caeca est“, „štěstěna bývá slepá“ – je to skutečně tak?

Když se vaří hardware

Hardwarem a hrami jsme byli doslova obklopeni – otestovali jsme totiž technologii NVIDIA 3D Vision Surround, která má do hraní přinést zcela nové vnímání. Je tomu opravdu tak? A co všechno je k tomu potřeba a kolik za to zaplatíte? To už se dozvíte z našeho článku. A když jsme u těch novinek, důkladným testem u nás prošla nová grafika GeForce GTX460. Dozvíte se jak moc se svým výkonem vzdaluje od konkurence a svých „kolegů“.

2 × plné DVD = 16 GB dat

Na DVD naleznete dvě plné hry – českou adventuru Memento Mori a divoké závody terénních vozů UAZ Racing 4×4. Dále na příloze přinášíme sadu demoverzí jako LEGO Harry Potter: Léta 1–4, Mass Effect 2, Puzzle Agent či Alien Shooter: Conscription. K tomu si připočtěte výběr zábavných her zdarma a dalšího zajímavého softwaru. Na video disku nechybí tradiční Level TV a videorecenze titulů jako Singularity, LEGO Harry Potter: Léta 1–4, 15 Days, Puzzle Agent, Monkey Island 2 Remake a další. Tomu sekunduje přeplněná sekce Speciál, která obsahuje videa z E3 a řadu dalších zajímavých materiálů. Nechybí ani další stálé rubriky jako Machinima, Prostřižiny či otitulkované trailery z her a filmů.

LEVEL 194 – vychází v pátek 30. července a čeká jen na vás!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama