Kickstarter pro FPS Blackroom byl zrušen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kickstarter pro FPS Blackroom byl zrušen

Kickstarter pro FPS Blackroom byl zrušen

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 4. 2016 14:39 12
Reklama

Jen před několika málo minutami studio Night Work Games zrušilo kampaň na Kickstarteru, jejímž prostřednictvím chtělo s pomocí fanoušků zafinancovat svou klasickou FPS Blackroom.

John Romero a Adrian Carmack Blackroom představili teprve v pondělí 25. dubna. O necelých pět dní později ale z Kickstarteru vycouvali. Jeho prostřednictvím si řekli o rovných 700 tisíc dolarů. Pravdou ale je, že velkou díru projekt do světa neudělali - ve srovnání s konkurencí a s ohledem na jejich proslulost. Autoři novinky mohli mít mnohem větší ambice a i když by se zřejmě podařilo kampaň završit úspěchem, během posledních pěti dnů dokázali vývojáři vybrat “jen” 131 tisíc dolarů od 2287 přispěvatelů.

Jak jsme se později dozvěděli z rozhovoru pro magazín Develop, Romero se rozhodl kampaň na Kickstarteru odložit, aby mohl dokončit demoverzi hry. Očekává, že by se tak mělo sát do několika měsíců. Pak bude schopný představit klíčové vlastnosti novinky. Tým přiměla pozastavit crowdfundingovou kampaň odezva hráčů, kteří si stěžovali na nedostatek materiálů ze hry.

I když reakce fanoušků byly podle autorů pozitivní, hráči žádali ukázku hratelnosti, připustil Romero. “Líbí se jim ten nápad, myslí si, že je vážně super, ale chtějí to vidět v akci,” řekl Romero v rozhovoru pro Develop. Na demu už se pracuje, ale vývojáři ho nestačí dokončit, než by kampaň na Kickstarteru vyvrcholila. Romero si podle svých slov uvědomil, že bylo chybou neukázat žádný gameplay. Vývojáři nechtějí svůj projekt uspěchat, jen aby co nejdříve posbírali dostatek peněz, ale přejí si udělat jej správně.

Proto nyní Kickstarter autoři pozastavili, dokončí demo, na němž pracují, a pak to zkusí s crowdfundingem znovu. Romero věří, že se lidem bude hra líbit. Demoverze by podle něj mohla být hotová během jednoho až dvou měsíců. Pak studio Kickstarter oživí se stejnou cílovou částkou a novými odměnami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama