Jackass the Game Článek Jackass the Game

Jackass the Game

Petr Kadlec

Petr Kadlec

28. 7. 2007 22:00 1
Reklama

Partička šílenců, co si říká Jackass, se v průběhu let stala jakousi ikonou televizní stanice MTV. Podívaná plná bláznivých eskapád a zvrhlých nechutností si získala přízeň mnoha diváků, kteří se těšili na každou epizodu s očekáváním, jaké nové potrhlosti tihle pošuci předvedou. S každým dílem nabírali Jackass na popularitě a v jejich pořadu se vystřídala celá řada známých osobností, jako jsou Tony Hawk, Mat Hoffman nebo Brad Pitt. Netrvalo tak dlouho a Johnny Knoxville, Ryan Dunn, Steve-O a ostatní členové téhle bandy se dočkali kromě pořadu na MTV také dvou celovečerních filmů a nyní i vlastní videohry.

Kopni mě

Jackass the Game
i Zdroj: Hrej.cz
Jackass the Game svou náplní i formou bude úplně stejná jako její televizní předloha. Ujmete se realizace nejrůznějších šíleností, na které byste ve skutečném životě ani nepomysleli. A kratochvíle to budou opravdu zábavné. Napadlo vás třeba někdy nechat se vystřelit z praku? Dostanete možnost. V jednom ze scénářů zavítáte do parku, kde je mezi stromy natažena obří guma. Natáhnete a pošlete jednoho z Jackass jako živý náboj skrz sousední zahrady. Hodnotí se nejdelší dolet a navíc cestou můžete posbírat nejrůznější bonusy, které hodnocení ještě vylepší. Takový průlet skleníkem nebo dopad do zahradního bazénu je proto velice vítán. Podobně ulítlou zábavu nabídne také záležitost s názvem San Fran Trash Can, kde nacpete jednoho z aktérů do popelnice a necháte ho koulet silnicí z kopce dolů. Musíte s ním uhýbat před auty, podjíždět návěsy náklaďáků a dostat se až k cílové čáře. Celkem vás čeká sedm epizod po pěti hlavních úkolech, které budou proloženy mezihrami s nejmenším z Jackass – Wee Manem. Takzvané Wee games mají za cíl rozptýlit a pobavit, takže jejich obtížnost bude nižší než v hlavních disciplínách. Dostane se vám například možnost přivázat Johnny Knoxvilla k terči a ostřelovat ho brokovnicí nabitou náboji s barvou a tak podobně. Potrhlostí vymysleli Jackass za svou kariéru opravdu dost, takže o šílené vylomeniny nouze nebude.

Jackass the Game
i Zdroj: Hrej.cz
Jako odměnu za splněné úkoly dostanete přístup k bonusovým materiálům, kterých bude opravdu požehnané množství. Půjde především o různé klipy z televizní verze Jackass, které můžete odemknout za nastřádané bodíky. K dispozici také bude jakési tržiště, v němž se dají pořídit spousty podivných pomůcek, rekvizit a kostýmů (netopýří oblek, kostým vlkodlaka nebo model nazvaný Party Boy, ve kterém se při nejrůznějších příležitostech s oblibou producíroval Chris Pontius).

Na výběr bude hned několik herních módů. První z nich s názvem Stunt se přesně drží kolejí televizní předlohy a zažijete v něm na vlastní virtuální kůži všechny blázniviny, jaké jste mohli vidět na MTV. Oproti tomu se režim Director’s soustředí na režii oněch šíleností. Dostanete volnou ruku nad veškerým děním ve hře a jednotlivé eskapády budete moci naaranžovat podle vlastních představ. Výsledek pak stačí uložit jako replay a podělit se o něj se svými kamarády. Neopomenutelnou součástí hry bude také samozřejmě multiplayer, ve kterém si zařádíte na rozdělené obrazovce s přáteli, ať už v kooperativním módu nebo proti sobě v nejrůznějších kláních a závodech.

Zlomte vaz

Jackass the Game
i Zdroj: Hrej.cz
Red Mile Entertainment, kteří mají vývoj Jackass the Game na starosti, si dávají velice záležet na technickém zpracování. Podle jejich slov bude velkou devízou hry dynamická fyzika a reálný model zranění postav. Každý úraz vašeho svěřence se realisticky projeví, takže k vidění budou odřená kolena, podlitiny a zlámané ruce. Zranění ale nebudou mít pouze kosmetický charakter, škody na zdraví se odrazí také na dosaženém skóre. Dále autoři slibují různorodá a bohatá prostředí, která by se neměla za celou hru dvakrát opakovat, a detailně vymodelované postavy. Samozřejmostí je namluvení všech charakterů jejich reálnými protějšky.

Milovníci ztřeštěností a potrhlých nápadů si v Jackass the Game opravdu přijdou na své. Čeká je pětatřicet scénářů nabitých adrenalinem v nejšílenější podobě, to vše zabalené do atraktivního vizuálního kabátu. Jak říká Johnny Knoxville, doma to nezkoušejte a počkejte raději do 25. září, kdy by hra měla vyjít. A to nejen na PS2, ale i na PSP a Nintendu DS. Svoji porci praštěné zábavy tak dostane opravdu každý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama