hrejpodcast-pilotni-dil-herniho-poradu
Novinka hrejPODcast – pilotní díl herního pořadu!

hrejPODcast – pilotní díl herního pořadu!

blixak

blixak

22. 1. 2006 12:55 14
Reklama

Rozhodli jsme se na vás vyzkoušet malý experiment a natočili jsme pilotní díl historicky prvního podcastového vysílání o počítačových hrách na českém internetu. Samozřejmě, nejde ještě o podcast v pravém slova smyslu, pořad si zatím můžete ve formě MP3 souboru stáhnout jen na pevný disk vašeho počítače, a ne přímo do MP3 přehrávače. Nicméně, pokud se vám bude tento nový formát líbit, hodláme jej zpřístupnit i ve formě automatického podcastového „vysílání“.

Nejprve si ale osvětleme, o co vlastně jde. hrejPODcast je vlastně normální audio soubor ve formátu MP3, obsahující záznam našeho redakčního posezení nad aktuálními událostmi herní scény v uplynulém týdnu. Čtyři redaktoři a autoři Hrej.cz v něm diskutují nad aktualitami, nově vydanými hrami a připravovanými hity a svěřují se s názory na ně. Nejde ovšem o duplikování obsahu textů, které pravidelně vycházejí na našem serveru, ale o jejich rozšíření a okomentování. A proč podcast? V USA bychom tento termín asi vysvětlovat nemuseli, ovšem u nás ještě není přeci jenom tak rozšířen: jde v podstatě o to, že do svého iPodu (jiné MP3 přehrávače zatím nic podobného nepodporují) si nahrajete XML kanál, který pak pokaždé, kdy vyjde nový díl automaticky upozorní na možnost jeho downloadu. Funguje to tedy podobně jako RSS, a to včetně toho, že jde o věc, která je k dispozici zcela zdarma.

Pilotní (i všechny další) díly hrejPODcast si budete moci pochopitelně stahovat i jako normální MP3 a přehrát jej prostřednictvím počítače. Rozhodně nám dejte vědět, co si o této novince myslíte, a zda byste ji chtěli vidět na Hrej.cz pravidelně každý týden.

Pilotní díl hrejPODcastu – DOWNLOAD (15,7 MB)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama