Halo Infinite nabídne cross-play i přenos obsahu mezi PC a Xboxem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo Infinite nabídne cross-play i přenos obsahu mezi PC a Xboxem

Halo Infinite nabídne cross-play i přenos obsahu mezi PC a Xboxem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 4. 2021 09:50

Přestože je ukázka odloženého Halo Infinite teprve před námi, vývojáři už nyní hovoří o změnách technického rázu. Jako nejzásadnější se jeví očekávané potvrzení cross-playe mezi PC, Xboxem One a Xboxem Series a možnost volně přenášet obsah skrze funkci cross-progression.

Reklama

  • Halo Infinite nabídne při vydání cross-play a cross-progression mezi PC, Xbox One a Xbox Series
  • PC verze obsáhne navíc podporu širokoúhlých monitorů a pokročilé možnosti nastavení kláves
  • Na konzolích hra umožní přizpůsobení FOV

Součástí přenositelnosti obsahu bude mimo příběhové kampaně i multiplayerová složka – od customizace až po odemčená vylepšení. PC hráči budou navíc moci ocenit i podporu širokoúhlých monitorů, trojího nastavení kláves a pokročilá grafická nastavení. „Chceme zajistit, že Halo bude sloužit PC komunitě,“ uvedl ředitel divize Xbox Game Studios Matt Booty.

S dřívějších informací 343 Industries dále plyne, že hra v netradičním otevřeném světě využije dynamického mechanismu počasí, včetně režimu dne a noci a systému mlhy či povětrnostních podmínek. Více drastická změna s příklonem k bouřím a vánicím je však předpokládána až jako součást post-launch updatu.

Pospolu s měnícím se podnebím je vhodné připomenout i variabilitu biomů – vedle vysoko položených oblastí horského svahu se totiž vydáme i do válkou zasažených Deadlands či nebezpečných a neméně zrádných mokřad. Pro přežití bude proto nezbytně nutné volit vhodná vozidla a vybavení.

Halo: Infinite zatím postrádá pevné datum vydání. Po loňském odkladu hra navíc stále čeká na prezentaci vizuálních vylepšení, jež názorně předvedou rozdíl oproti kritizované ukázce z loňského Xbox Games Showcase.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama