Halo 3 přichází na PC díky modu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo 3 přichází na PC díky modu

Halo 3 přichází na PC díky modu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

12. 8. 2015 13:01 3
Reklama

Jedna z nejcennějších značek Microsoftu se nedávno dočkala přesunu na PC v podobě Halo Online, free-to-play multiplayerové střílečky určené pouze pro ruský trh. Skupině zručných modařů to nedalo a vrhli se na vytváření způsobu, jak si Halo 3 z bety Halo Online udělat.

PC Gamer kontaktoval jednoho z modařů, aby vysvětlil, jak jejich mod Eldorito dokáže z Halo Online udělat multiplayerové Halo 3 pro jakéhokoliv hráče s PC.

Pro tým zapálených fanoušků Halo stačilo vědět, že nové Halo funguje na PC. Ihned věděli, že i přesto, že Halo Online je dostupné pouze ruským hráčům, s trochou píle jej určitě rozchodí na jakémkoliv počítači. Fakt, že Halo Online je vlastně upravená verze multiplayeru Halo 3, pak jen podpořilo chuť pustit se do projektu, který nazvali Halo Custom Edition.

V kódu hry modaři nalezli několik zábran, které oddělovaly Halo Online od vcelku zachovalého kódu Halo 3 a s trochou opatrného reverzního inženýrství začala kýžená hra vystupovat na povrch.

Z právního hlediska sedí mod pohodlně v šedé zóně. Halo Online je free-to-play hra, kterou Microsoft nabízí na internetu zdarma ke stažení. Soubory modu zároveň obsahují pouze to, co napsali sami modeři a Microsoft jej tedy nemůže zakázat.Pro tým zhruba dvaceti lidí je projekt opravdu velký a v současnosti vyžaduje složitou instalaci a ani poté všem hráčům nefunguje. Jiným hráčům však funguje a ti často přispívají svými poznatky na oficiální fórum na Redditu.

Dokud se tedy Microsoft neuvolí vydat pořádné Halo na PC (což se asi jen tak neuvolí), verze Eldorito bude jediným způsobem pro fanoušky série, jak si rychlý multiplayer na svých počítačích zahrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama