Halo 2 Článek Halo 2 pro PC!

Halo 2 pro PC!

Jan Horčík

Jan Horčík

9. 2. 2006 23:52 1
Reklama

Vlna portování původně konzolových titulů na PC se zvedá jako pověstné tsunami. Poslední vlaštovky v podobě Condemned (Xbox 360), Resident Evil 4 (GameCube) či Onimusha 3: Demon Siege (PlayStation 2) budou koncem roku doplněny asi největším trhákem - Halo 2 (Xbox).

Série Halo se po celém světě za dobu od jejího uvedení prodalo na 14,5 miliónu kusů, což je hodně úctyhodné číslo na hru se dvěma díly, z toho jedním pro dvě různé platformy (původní Halo pro Xbox a PC). Původní port pro PC se příliš nepovedl, hra už byla ve své době poměrně zastaralá. Je otázkou, jak si Bungie Studios poradí se dvojkou, která má vyjít exkluzivně pro Windows Vista, několikrát odložený operační systém nové generace.

Halo 2 mnozí považují za nejlepší střílečku všech dob. Jejího multiplayeru si denodenně užívají přes Xbox Live statisíce hráčů z celého světa. Halo 2 v PC verzi nabídne jak starou známou singleplayerovou kampaň, tak i multiplayer rozšířený o Halo 2 Multiplayer Map Pack. Kromě toho se hráčům dostane do rukou také editor levelů.

Microsoft bude pravděpodobně hodně stavět na grafických dovednostech nového systému, a bude se tedy chtít s Halo 2 opravdu blýsknout. Můžeme se proto těšit na grafiku srovnatelnou s - nebo spíše lepší, než jakou získají majitelé Xboxu 360 při spuštění Halo 2. Že Halo 2 nebude ani tak prodejním, jako spíš propagačním artiklem, potvrzuje ona exkluzivita pro Windows Vista. Není to poprvé - demo Age of Empires 3 vyšlo také pouze na XP. Microsoft prostě chce přinutit hráče, aby si nový systém pořídili. A neváhá přijít o tučné zisky z prodeje (alespoň) pro Windows XP. Třeba se ale časem najde nějaký technický fígl, který umožní spustit Halo 2 i na XP.

Uvedení bychom se zcela jistě měli dočkat do příštích Vánoc. Ostatně, zatím není jasné ani kdy dorazí samotné Windows Vista, všeobecně se předpokládá, že někdy během léta, koncem června. V souvislosti s tímto časem se také často mluví o vypuštění Halo 3 pro Xbox 360 jako kontraproduktu k PlayStation 3. Jenže o něm už vůbec nikdo neví, kdy se vlastně na trhu objeví. Tak či onak, platforma PC tímhle získává další skvost do svého početného repertoáru a znovu tak ukazuje konzolím, že nejsou na světě samy. Jestliže léta 2000-2005 znamenala pro PC hry stagnaci, léta následující by mohla přinést mnohá překvapení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama