Focus Home odkupuje majoritní část studia Dotemu, tvůrce Streets of Rage 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Focus Home odkupuje majoritní část studia Dotemu, tvůrce Streets of Rage 4

Focus Home odkupuje majoritní část studia Dotemu, tvůrce Streets of Rage 4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 8. 2021 10:00

Nákupy ani po polovině letošního roku nekončí. Včera jsme vás informovali o tom, že Tencent má zálusk na nákup společnosti 1C Entertainment, která svým podnikáním zasahuje i do České republiky skrze 1C Online Games a Cenega Czech. Nový nákup oznámil také Focus Home Interactive, který investoval do vývojářského studia Dotemu.

Reklama

  • Focus Home Int. odkoupil majoritní část ve studiu Dotemu
  • Jde o tvůrce retro her, mezi nejznámější patří Streets of Rage 4

Vydavatel zejména AA her Focus Home totiž odkoupil 77,5 procent akcií od studia Dotemu, které se soustředí na vývoj a především vydávání retro her. Mezi nejznámější patří například bojovka Streets of Rage 4, kterou si od vydání zahrálo už 2,5 milionu hráčů. Studio také vydalo mobilní verzi ikonické hororové adventury I Have No Mouth, and I Must Scream a portovalo i některé díly sérií Metal Slug nebo Final Fantasy.

Dotemu má nyní okolo 30 zaměstnanců a dle Focusu se studio nachází ve velice atraktivním obchodním prostředí. „Dotemu je rychle rostoucí společnost, která dosáhla na obrat ve výši 14,6 milionů euro a má velice ambiciózní plán pro růst v dalších letech.“  Částka za akvizici není známa. Rozhodně nejde o jediný nákup v blízké minulosti. V červnu minulého roku Focus odkoupil Deck 13 (vývojáři Lords of the Fallen a The Surge), letos v dubnu zase tým Streum On (Necromunda: Hired Gun).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama