Filmový Mortal Kombat trhá rekordy, vznikne pokračování?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Filmový Mortal Kombat trhá rekordy, vznikne pokračování?

Filmový Mortal Kombat trhá rekordy, vznikne pokračování?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 4. 2021 13:59 1

Nejnovější filmová adaptace ikonické krvavé bojovky Mortal Kombat sice u diváků i kritiků sklízí velmi rozporuplná hodnocení, z čistě statistického hlediska jde ale o velkou bombu. Vyhladovělí diváci vytáhli snímek na vrchol žebříčku nejúspěšnějších filmů streamovací služby HBO Max, v USA ho prý za prvních pět dnů vidělo 3,8 milionu domácností, čímž film překonal ambiciózní konkurenci v čele s Godzilla vs. Kong, Wonder Woman 1984 nebo Liga spravedlnosti Zacka Snydera.

Reklama

  • Mortal Kombat se stal nejúspěšnějším filmem platformy HBO Max
  • Vedl si lépe než ostatní obří blockbustery a během pěti dnů se téměř zaplatil
  • Pokračování je dost pravděpodobné

Dle statistiků ze SambaTV zároveň Mortal Kombat inkasoval zhruba 23 milionů dolarů během prvních tří dnů v kinech, celkem tak film s rozpočtem 55 milionů dolarů vrátil do kapes studia New Line Cinema (pod záštitou Warner Bros.) 51 milionů a míří za finančním úspěchem.

Okamžitě se začalo spekulovat nad pokračováním filmu. I přes nepříliš přesvědčivé přijetí kritiků hovoří jazyk peněz jasně a tvůrci se nepochybně budou snažit těžit z úspěchu. Dle informací webu ScreenRant režisér filmu Simon McQuoid na place jakékoliv diskuze nad možným pokračováním zakázal. Producent Todd Garner však později v rozhovoru naznačil, že by chtěl, aby pokračování vzniklo, a aby se točilo kolem Johnnyho Cage. Představitel Sub-Zera Joe Taslim navíc dle svých slov s Warner Bros. podepsal smlouvu na celkem pět filmů.

Mortal Kombat zatím v České republice a na Slovensku oficiálně dostupný není. Do slovenských kin by měl dle dostupných informací zamířit 13. května, o Česku zatím nevíme vůbec nic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama