Embracer pořádně zainvestoval. Nakoupil sedm studií včetně 3D Realms
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Embracer pořádně zainvestoval. Nakoupil sedm studií včetně 3D Realms

Embracer pořádně zainvestoval. Nakoupil sedm studií včetně 3D Realms

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 8. 2021 12:16

Švédský holding Embracer Group, majitel řady velkých vydavatelství včetně THQ Nordic nebo Deep Silver, zainvestoval do sedmi dalších týmů. Seznamu jasně vévodí 3D Realms, autoři kultovního Duka Nukema. Investice se celkově vyšplhala na 315 milionů amerických dolarů (v přepočtu zhruba 6,8 miliard českých korun).

Reklama

  • Embracer Group kupuje sedm dalších studií
  • Konkrétně jde o 3D Realms, Ghost Ship Games, Slipgate Ironworks, Force Field, Easy Trigger, Digixart a Crazy Labs

Vedle 3D Realms se do portfolia Embraceru zařadily také společnosti Ghost Ship Games (Deep Rock Galactic), Slipgate Ironworks (Graven), Force Field (Star Trek: Bridge Crew), Easy Trigger (Huntdown), Digixart (Road 96) a mobilního vydavatele Crazy Labs.

Šest z nich si mezi sebou rozdělí stávající orgány v rámci organizace. 3D Realms a Slipgate Ironworks se zařadí pod Saber Interactive, Force Field a Digixart jsou novými kolegy českých Warhorse Studios v rámci rodiny Koch  a Ghost Ship Games s Easy Trigger se zařadí pod Coffee Stain. Crazy Labs zřejmě v rámci své vydavatelské činnosti zůstanou vlastní entitou.

Embracer vlastní vedle zmíněných firem i autory Borderlands (a držitele práv na značku Duke Nukem) Gearbox, které koupil v dubnu letošního roku. Dočkáme se snad návratu hubatého hrdiny?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama