Dnes je poslední den studia Lionhead
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dnes je poslední den studia Lionhead

Dnes je poslední den studia Lionhead

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 4. 2016 10:20 5
Reklama

Dva týdny po vypnutí serverů Fable Legends přišel čas zavřít kanceláře studia Lionhead. Vývojáři dnes oslavují poslední neformální pátek v práci, aby se od pondělí rozešli vlastními cestami.

Britské vývojářské studio založené v roce 1996 Peterem Molyneuxem vzniklo ze členů studia Bullfrog. Jejich první hrou byla božská strategie Black & White, ve které měli hráči na starosti zvířátko s umělou inteligencí, kterou bylo třeba učit pokyny a chování. Mezi nejslavnější počiny studia však patří RPG série Fable, která hráčům nabízela široké možnosti chování a ovlivnění světa kolem nich.

V roce 2006 bylo studio koupené Microsoftem, pod jehož křídly se Lionhead pustil do vývoje titulů primárně pro platformy Microsoftu jako součást Microsoft Studios. Kromě dalších her ze série Fable se Lionhead věnoval využití Kinectu, například památného tech dema/nevydané hry Project Milo.

Jejich posledním projektem byly multiplayerové Fable Legends, které měly vyjít na Xbox One a Windows 10. Microsoft vývoj hry po několika odkladech na začátku března ukončil a oznámil i plány na uzavření studia.

"Můžeme potvrdit, že po dlouhém uvažování během šestitýdenní konzultační lhůty se zaměstnanci Lionheadu, jsme dosáhli rozhodnutí uzavřít Lionhead Studios," píše se v oficiální reakci Microsoftu na dnešní události. "Týmu z Lionheadu ze srdce děkujeme za jejich významné přispění do Xboxu a herního průmyslu."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama