disgaea-3-a-persona-4-miri-do-eu-pres-squeenix
Novinka Disgaea 3 a Persona 4 míří do EU přes Squeenix

Disgaea 3 a Persona 4 míří do EU přes Squeenix

sleepless.

sleepless.

8. 12. 2008 14:49
Reklama

Společnost Square Enix jako by se probudila z podivného spánku a najednou zjistila, že jestli rychle nezačne myslet na Evropu, kterou až doposud se svými hrami poměrně dost zanedbávala, tak se zde usadí někdo jiný a Squeenix utře nos. Procitnutí japonské firmy dokládají dvě události/informace z poslední doby. Tou první je, že bude Squeenix vydávat hardcore RTS Supreme Comander 2 od Gas Powered Games. No a ta druhá se týká sady her od firem Atlus a Nippon Ichi, které Squeenix v Evropě vydá, ačkoli to v minulosti dělala spol. Koei, obvykle s poměrně velkým zpožděním.

Konkrétně se to týká titulů Persona 4 (PS2), Disagea 3 (PS3), Disgaea DS (DS) a Rhapsody DS (DS). Až na prvně jmenovanou hru od Atlusu už všechny tři zbývající v USA vyšly v průběhu léta/podzimu, a podle Square Enix newsletteru přistanou u evropských břehů někdy v příštím roce. Bližší termín vydání obdržela pouze Persona 4, která v USA vyjde zítra a v Evropě pak na jaře. Mezi záplavou levného braku pro dožívající PS2 bude Persona 4 kapkou pořádně husté krve, stejně jako byl vynikající díl třetí. Alespoň v to doufáme. 

Podobně nemalá očekávání obestírají i RPG strategii Disgaea 3, která se sice na  PS3 neblýskne extrovní grafikou, to ostatně nedělaly ani předchozí hry na PS2, ale pokud nabídne tradičně komplexní herní základ a k tomu spoustu černého humoru navíc, mělo by to na "něco" stačit. No a Disgaea DS a Rhapsody DS jsou  remaky her z PS2, respektive PSX, které by mohly s ohledem na svůj koncept na kapesním počítátku také pár hráčů oslovit. Zejména ty, co mají rádi hodně dlouhé, hodně ujeté a často i netradiční herní pochutiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama