dalsi-filmovy-silent-hill-bude-pristupnejsi
Novinka Další filmový Silent Hill bude přístupnější

Další filmový Silent Hill bude přístupnější

Michal Maliarov

Michal Maliarov

23. 11. 2009 14:40 1
Reklama

Dle Dona Carmodyho, producenta filmů Resident Evil: Afterlife a Silent Hill, se mohou na filmové pokračování hororu začít těšit i ti z nás, kteří o herní sérii ani nezavadili. To je rozhodně dobrá zpráva, protože byl první Silent Hill, ačkoli povedený, lehce nepochopitelný pro diváky bez menšího zázemí z herní strany.

V září tohoto roku vylezlo na povrch, že by se měl ke scénáři vrátit Roger Avary a samotné natáčení se očekávalo po úspěšném finiši nejnovějšího Resident Evilu. Co ale čert nechtěl, Avary byl odsouzen k jednomu roku ve vězení a pro filmový Silent Hill nastaly krušné časy. „Měli jsme s Rogerem lehký zásek. Přemýšleli jsme, zda na něj můžeme čekat. Scénář totiž zajisté píše,“ sdělil Carmody.

Mezi další novinky patří i režisér jedničky Christophe Gans, který se nejspíše do režisérského křesla nevrátí. Zda je to dobře, či nikoli, to můžeme posoudit až po shlédnutí dvojky. „Myslím, že se nechceme vracet zpět. Měli bychom film udělat mnohem přístupnější neostřílenému divákovi,“ dodal Carmody. „Silent Hill není herní hit, jak je tomu například u Resident Evilu či dalších značek. Je to spíše uzavřený titul, který má svoji vlastní fanouškovskou základnu. Víte, natočit podobný film není zrovna levné. Musíte s ním zapůsobit nejem na hráče, ale na mnohem širší publikum, aby se film vyplatil.“

Druhý Silent Hill by se měl odehrávat o několik let po jedničce s podstatně starším hlavním hrdinou (nebo hrdinkou?).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama