bethesdu-mobily-ani-facebook-nezajimaji
Novinka Bethesdu mobily ani facebook nezajímají

Bethesdu mobily ani facebook nezajímají

Ondřej Švára

Ondřej Švára

26. 6. 2013 14:50
Reklama

Sociální a mobilní hraní se v posledních letech co do objemu roztočených peněz směle vyrovnalo mainstreamu. Jsou však studia, která tento fakt nechává klidnými. Patří mezi ně například americká Bethesda. Její zástupci tvrdí, že je mobily ani facebook nezajímají.

Bethesda se chce totiž stále věnovat velkým mainstreamovým hrám. "Víme, v čem jsme dobří a sociální hry to nejsou. Pro mobily ani facebook nemáme vývojové týmy," konstatoval viceprezident Bethesdy Pete Hines.Raději se chce dále soustředit na to, aby studio navázalo na úspěchy Skyrimu či Dishonored.

Bethesda také odmítá, že by vyvíjela cokoliv pro konzoli WiiU. Jedinou odbočkou mimo Xbox a Playstation prý bude jen nová free-to-play hra, na které nyní pracuje pobočné studio z Austinu.

Bethesdu mobily ani facebook nezajímají
i Zdroj: Hrej.cz

Odmítavé stanovisko Bethesdy k malým hrám jde přímo proti nedávným výrokům Johna Carmacka, jehož Id Software pod Bethesdu formálně spadá. Carmack tvrdí, že si mobilní platformu oblíbil minimálně jako hráč. "Nemám čas, abych věnoval padesát hodin Skyrimu. Mobilní platformu proto vnímám jako fajn alternativu," konstatuje otec moderního žánru 3D akcí.

Autor Wolfa, Dooma, Quaka či Rage dokonce lituje, že za svoji programátorskou kariéru nevyprodukoval nic podobného. Nic, co by se více hodilo k rodinnému hraní a co by mohl s klidem nabídnout svým dětem...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama