Battle royale pro 1000 hráčů je v early access
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battle royale pro 1000 hráčů je v early access

Battle royale pro 1000 hráčů je v early access

David Plecháček

David Plecháček

18. 12. 2018 12:04 3
Reklama

Příval battle royale her se v posledních dnech alespoň částečně zastavil, což je rozhodně dobře. Konečně si můžeme odpočinout, alespoň do doby, než přibude do Battlefieldu V a budeme mít další téma na neutichající diskuzi. V těchto dnech ale přeci jen vychází trochu bizarní titul, o nějž bychom se měli, nebo minimálně mohli, zajímat.

Je jím Mortal Royale, fantaskní battle royale hra, která se snaží uzmout jedno prvenství pro sebe. Zatímco Fortnite a PUBG mají na ostrově 100 hráčů, Call of Duty v režimu Blackoutu a ani Battlefield se na tuto hranici ani nepodívají, Mortal Royale na svém ostrově, kde přežije jen jeden, přivítá několikanásobně více hráčů.

Společnost Star Vault AB totiž v minulosti vyvinula vlastní MMO technologii, která jí umožní spojit na jedné mapě stovky hráčů. Bude jich přesně tisíc, alespoň za předpokladu, že se ve hře tisícovka hráčů objeví v jednu chvíli a zatouží si hru zahrát. Možná právě proto bude minimálně z počátku Mortal Royale na Steamu zdarma.

Přiznejme si to na rovinu, hra vypadá přesně jako nějaké zapomenuté MMO z let minulých, ale s 999 dalšími hráči by mohla být poměrně zábava. Pro tuto chvíli je ale potřeba počítat s předběžným přístupem, to znamená i s chybami, které s ním samozřejmě souvisí. Zároveň ale vývojáři vědí, že naplnit vždy arénu tisícem hráčů nemusí být nejjednodušší, tudíž se hra spustí i s menším počtem a velikost i časomíra se těmto proměnným automaticky přizpůsobí.

Kromě toho je pravda, že zatím příliš battle royale her s prvky fantasy neexistuje. Kromě zbraní na blízko a luků je součástí i magie – vývojáři slibují až šedesát rozličných kouzel. Nad rámec ofenzivním předmětů bude klíčové sebrat i adekvátní zbroj... a pak už jen přežít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama