Animal Crossing: NH prodal 22,4 mil. kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Animal Crossing: NH prodal 22,4 mil. kusů

Animal Crossing: NH prodal 22,4 mil. kusů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 8. 2020 10:44
Reklama

Popularita pokračování oblíbené série Animal Crossing nepolevuje. Během čtyř měsíců od vydání stihla hra přilákat už 22,4 milionu hráčů a výrazně tak přispěla k trvalému nárůstu prodejů Nintenda. Japonská firma už vyexpedovala 61,4 milionu Switchů.

Switch tak výrazně překonává Xbox One a číselně se vyrovná NES. Dalším pomyslným protivníkem v žebříčku je rodina handheldů 3DS, které prodaly ještě o patnáct milionů kusů hardwaru více. Switch už je zhruba pětkrát úspěšnější, než jeho předchůdce Wii U.

Fascinující čísla se ale týkají především Animal Crossing: New Horizons. Zatímco v prvních dnech roztomilý oddechový titul lámal rekordy v rychlosti prodejů, v prvním kvartálu současného fiskálního roku, který začal v dubnu, přidal dalších deset milionů prodaných kopií. Nejprodávanější hrou platformy zůstává Mario Kart 8 Deluxe s 26,7 miliony kopií, ostrovní zvířátka ale Maria mocně dotahují.

Meziroční prodeje hardwaru narostly o 166 %, her o 123 % a zisk z digitálního prodeje o 230 %. Hrubý zisk společnosti Nintendo meziročně stoupl na současných 211,5 miliardy jenů (v přepočtu cca 44,3 miliardy českých korun).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama