Vývojáři GoT se stali ambasadory Cušimy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři GoT se stali ambasadory Cušimy

Vývojáři GoT se stali ambasadory Cušimy

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

6. 3. 2021 09:50 5

Úspěch Ghost of Tsushima nepřinesl Sucker Punch uznání pouze u hráčské obce, nýbrž i u obyvatelstva reálné předloze herního ostrova. Právě tamní starosta Hiroki Hitakacu totiž ve znaku úcty zvolil dva zástupce studia za ambasadory ostrova Cušima.

Reklama

Starosta Hitakacu vysvětlil, že poslední dílo studia Sucker Punch pomohlo rozšířit historii jeho domovského ostrova do světa, což je něco, za co je osobně vděčný. Ve své štědrosti věnuje pak osobní poděkování dvěma členům. Jsou jimi game director Nate Fox a creative director Jason Connell. Oba členové studia obdrží speciální ocenění ztvrzující titul turistického ambasadora a dopis reflektující jejich osobní snahu.

„Dokonce ani velká část japonského obyvatelstva nezná události období Gen-ko. A dojde-li na obyvatele zbylého světa, pak se dokonce ztrácí i poslední stopy po jméně nebo umístnění našeho ostrova. Je tomu právě z tohoto důvodu, proč nedokáži dostatečně poděkovat za převyprávění našeho národního příběhu, jenž byl souběžně doplněn i o ohromující grafiku a hluboké příběhy," popsal své pocity starosta Hitakacu.

Vývojáři GoT se stali ambasadory Cušimy
i Zdroj: Hrej.cz

Jako náznak dobré vůle odsouhlasilo Sony zahájení nové turistické kampaně, jež bude do budoucna cílit na informování širší veřejnosti o ostrově Cušima a jeho místních památkách. Jak však dodatečně podotkl Hitakacu, jeho předchozí jednání nebylo nikterak přiživeno vědomou snahou o zahájení budoucí spolupráce, a to i přes skutečnost, že je za ni osobně vděčný. 

Při vzpomenutí ostrova Cušima můžeme krátce připomenout loňskou charitativní kampaň, během níž došlo díky hráčů k vybrání financí na renovaci místní brány Torii, tvořící součást svatyně Watacumi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama