Šéf Take-Two věří v sílu remasterů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Take-Two věří v sílu remasterů

Šéf Take-Two věří v sílu remasterů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 3. 2021 08:44 1

Předělávky starších her jsou i nadále nedílnou součástí nabídky velkých vydavatelů. Remasterům a remakům se nevyhýbá ani Take-Two, což potvrzuje i šéf společnosti - Strauss Zelnick.

Reklama

K tématu se vyjádřil na včerejší konferenci Morgan Stanley Technology, Media & Telecom. Jeden z dotazů zjišťoval, zda remastery dostávají ve firemní strategii více prostoru. Podle Zelnicka byly vždy její součástí, snažili se k nim ale přistupovat jinak než konkurence. Nešlo o pouhé porty, vždy si dávali načas, aby se novinka dostatečně odlišovala, aby byla připravena na nové platformy. „Vylepšujeme technologii, upgradujeme vyzuály a snažíme se o vylepšení výkonu. A právě proto si naše remastery vedou tak dobře.“

Zelnick si v této souvislosti pochvaloval, co se jim podařilo se sérií Mafia. Je dobře známo, že se nyní pracuje na předělávce GTA V, která se bude snažit vytěžit možnosti nových konzolí. GTA V je podle něj nositelem určitého standardu, což platilo ve chvíli, kdy vyšlo, ale i později, když se překlopilo do další generace. Zelnick samozřejmě věří, že se tak stane i s verzí pro PlayStation 5 a Xbox Series.

A kdo ví, třeba se objeví i předělávky starších příspěvků oblíbené série. Jeden z analytiků podotknul, že signifikantní část fanoušků pětky nikdy nehrála starší díly. Vzhledem k velké popularitě GTA V by tedy bylo na místě zprostředkovat je v rámci vylepšených verzí. Zelnick si nicméně dal velký pozor, aby v tomto směru nic nenaznačil. Připomněl, že důležitá oznámení nechávají na Rockstar Games, což platí i v případě představení Grand Theft Auto VI.

 

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama