Obscura potěší nadšené fotografy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Obscura potěší nadšené fotografy

Obscura potěší nadšené fotografy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 3. 2021 10:51

Režim pro pořizování fotografií bývá ve videohrách oblíbenou funkcionalitou, díky které lze velmi jednoduše vytvořit originální snímky. AAA tituly navíc většinou nabízí robustní nástroje, jejichž prostřednictvím je možné scénu upravit k nepoznání. Nadšené fotografy zřejmě potěší projekt Dannyho Bittmana.

Reklama

Pod názvem Obscura se skrývá rozpracovaný sandbox, který se na pořizování fotografií přímo zaměřuje. Není přilepen na žádnou hru, jde o samostatný program postavený na Unreal Enginu. Svými principy ale videohru nápadně připomíná.

Obscura nabídne několik vybraných světů, kde je možné pořizovat nové snímky, v budoucnu se počítá s možností importovat další lokace. Autor si dal záležet, aby Obscura obsahovala všechny podstatné prvky spojené s pořizováním a úpravou fotografií, ať už jde o kontrast, saturaci barev nebo třeba volbu expozice, chybět samozřejmě nesmí ani výrazné filtry.

 

 

Pracuje se také na VR režimu, zatím ale není známo, jaké platformy bude podporovat. Bittman si od projektu hodně slibuje. Podle něj by se Obscura dala využít při výuce, studenti by si mohli trénovat kompozici, práci se světlem, barvami a další dovednosti.

Obscura zatím nemá konkrétní datum vydání, Danny Bittman nicméně slibuje, že se v nejbližších měsících podělí o další informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama