RPG Urtuk připomíná Darkest Dungeon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RPG Urtuk připomíná Darkest Dungeon

RPG Urtuk připomíná Darkest Dungeon

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 3. 2021 11:02 2

Fanoušci Darkest Dungeon patrně netrpělivě vyhlíží jeho pokračování, které během letošního roku skrze Epic Games Store vklouzne do předběžného přístupu. Dlouhou chvíli si nyní mohou zkrátit s titulem Urtuk: The Desolation.

Reklama

Ten totiž Darkest Dungeon nápadně připomíná, především tedy svou ručně malovanou grafikou. Byť jde o fantasy, hráči zde nenarazí na trpaslíky, elfy, draky a další bytosti typické pro většinu podobně laděných her. Zdejší svět ale kdysi dávno obývali obři žijící v poklidu po boku lidí. Válka nicméně přátelství rozbila. Z kostí obrů vědci extrahovali zvláštní esenci, od níž si slibovali mnohé. Měla se stát univerzálním lékem, esencí života, místo toho se ale dostavil zcela opačný účinek – smrtící mutace.

Příběh vypráví o bandě nešťastníků. Jejich těla kvůli sžíravé mutaci pomalu směřují do hrobu, úkolem je najít lék, který tento proces zastaví. Z premisy hry vyplývá, že se spoléhá na survival mechanismy, v jádru jde o tahové RPG. Hráči prozkoumávají zdejší otevřený svět plný zmaru a smrti, přibírají další spojence a bojují o život v procedurálně generované kampani.

Připraven je bohatý soubojový systém. Během potyček je potřeba brát ohled na environmentální faktory, které mohou zvrátit průběh celé bitvy. Nepřátelské jednotky lze kupříkladu vrazit na ostré předměty nebo shodit ze skály. Záleží také na výbavě společníků, se štítem mohou blokovat údery a pokusit se o protiútok, klíčovou roli sehrají lučišníci.

Hra vypadá velmi působivě, což umocňuje skutečnost, že za ní stojí jeden jediný člověk - David Kaleta. Urtuk: The Desolation je k dispozici v nabídce Steamu, GOGu nebo na Itch.io.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama