V Hogwarts Legacy lze tvořit trans postavy
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.
Novinka V Hogwarts Legacy lze tvořit trans postavy

V Hogwarts Legacy lze tvořit trans postavy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 3. 2021 14:02 41

Očekávané RPG ze světa Harryho Pottera Hogwarts Legacy umožní hráčům vytvářet postavy, u kterých na sebe nejsou vázány hlasy, charakteristika těla a genderová identifikace. Informaci přinesl Jason Schreier ze serveru Bloomberg, s odvoláním na anonymní zdroje přímo ze studia Avalanche.  Dle Schreiera má jít částečně i o boj s kontroverzními názory spisovatelky Rowlingové a šéfdesignéra projektu Leavitta.

Reklama

Dle insiderů si při tvorbě postavy bude hráč moct vybrat feminní nebo maskulinní hlas, nezávisle na těle, které může mít mužské nebo ženské rysy. Později si pak přímo vybere oslovení “čaroděj” nebo “čarodějka, v závislosti na tom, zda se jeho postava ztotožňuje spíše s mužským nebo ženským genderem. Od toho se odvíjí rod, ve kterém oslovují postavu ostatní obyvatelé Bradavic a například ložnice, kterou bude využívat.

 

 

Informace je spojená s problematikou autorky předlohy J. K. Rowlingové, která se v minulosti na adresu transgender lidí vyjadřovala negativně, a šéfdesignéra Troye Leavitta, který se na svém YouTubovém kanálu vymezoval proti názorům myšlenkového směru označovaného (často pejorativně) jako “social justice”. Dle Schreiera se v návaznosti na to někteří autoři hry snažili hru vytvořit maximálně inkluzivní, a i přes prvotní odpor managementu nakonec takto neomezený editor postav bude součástí hry.

V herním světě přitom nejde o nic neobvyklého. Populární simulátor života The Sims 4 umožňuje libovolnou kombinaci pohlavních charakteristik, hlasů, oblečení i účesů. V poslední době takové možnosti nabízelo například RPG Immortals: Fenyx Rising.

Hogwarts Legacy je v současnosti naplánováno na rok 2022 pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama