The Legend of Zelda vyšlo před 35 lety
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Legend of Zelda vyšlo před 35 lety

The Legend of Zelda vyšlo před 35 lety

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 2. 2021 14:31

Co jste dělali 21. února roku 1986? Dost možná jste ještě neexistovali, klidně i desítky let, nebo jste běhali po hřišti a neměli ani tušení, že existuje něco, co se nazývá počítačová hra nebo videohra. 21. února 1986 ale vyšla jeden z nejpřelomovějších titulů všech dob The Legend of Zelda. Včera tedy první dobrodružství zeleného mužíčka Linka slavilo 35. narozeniny. Nintendo si toho ale, zdá se, nevšimlo.

Reklama

Zelda sice nepatří k těm úplně nejdůležitějším značkám portfolia japonského výrobce hardwaru i softwaru, Mario je přeci jen stále silnějším jménem a větší ikonou. Obzvláště s mimořádně povedeným pokračováním Breath of the Wild je však Zelda relevantnější než kdy dříve, a to i v České republice, kde bývají ikonické série západu a východu často stále opomíjeny.

Mario gets so much attention for its 35th anniversary and this is what we get for Zeldas 35th??? A literal fucking tweet about a fucking UFO?? Come on... really?!

— Nerdy.Hylian (@dawson_rubio) February 21, 2021

Společnost Nintendo událost žádným způsobem nepřipomněla. Na Twitteru za celý den jen propagovala menší titul Part Time UFO. Fanoušci si tak okamžitě začali stěžovat, že zatímco Mario, který oslavil 35. výročí už loni, dostal obrovské množství prostoru a narozeninové péče, Zelda nestála výrobci ani za zmínku. V souvislosti s tím se komunita podivuje i nad nedostatkem “oslavného” obsahu, jako jsou reedice, remastery nebo remaky. Dosud víme jen o HD verzi Skyward Sword, která však nepatří mezi nejoblíbenější pokračování značky. 

Doufejme, že se Nintendo ještě vytáhne s nějakým velkým překvapením.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama