DualSense trápí problém s driftingem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DualSense trápí problém s driftingem

DualSense trápí problém s driftingem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 2. 2021 11:13 6

Problém s analogovými páčkami gamepadů řeší všichni velcí výrobci konzolí. O takzvaném driftingu se nejčastěji mluvilo v souvislosti s Joy-Cony konzole Nintendo Switch. To samé ale trápí i novější ovladače, objevuje se i v případě DualSense.

Reklama

Nintendo i Sony již čelí žalobě, která míří přímo na zmíněný drifting. Kanál iFixit tedy nelenil a pustil se do vlastního testování ovladače DualSense, aby celému problému přišel na kloub. Z něj vyšlo najevo, že se Sony rozhodla pro nový gamepad použít stejný hardware, jako v případě ovladačů pro PlayStation 4, Xbox One a Switch. A to i přesto, že se součástky od společnosti ALPS příliš neosvědčily.

Problém vzniká jednak kvůli potenciometrům, které mají velmi krátkou životnost, jednak také kvůli pružině, jež po čase není schopná určit neutrální bod. Do mechanismu se navíc velmi jednoduše dostane prach, ten může také narušit správné fungování.

V rámci testu během hraní Call of Duty: Warzone trvalo pouhých 417 hodin, než se problém s driftingem objevil. Autoři dodávají, že záleží na způsobu používání ovladače. Asi ale sami uznáte, že jde o velmi krátkou dobu. Problém se navíc postupem času výrazně zhoršuje.

Video zároveň nabízí možné způsoby, jak závadu odstranit. Pokud nezaberou pokusy o vyčištění, je potřeba vyměnit celou součástku, což bohužel vyžaduje jisté zkušenosti s pájením. Nejlepší je samozřejmě využít záruku poskytnutou obchodníkem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama