Codemasters jsou definitivně součástí EA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Codemasters jsou definitivně součástí EA

Codemasters jsou definitivně součástí EA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 2. 2021 14:02 2

Společnost Electronic Arts oficiálně uzavřela akvizici britského studia Codemasters. Celková částka se vyšplhala na 1,2 miliardy dolarů (v přepočtu zhruba 25,7 miliardy českých korun). Pod křídla EA se tak dostává řada zkušených vývojářů a ansámbl velmi hodnotných značek v čele s licencovanými Formule 1, Dirt, Grid nebo Project Cars, ke kterým se v roce 2023 připojí rallyové WRC. EA slibuje revoluci závodního žánru.

Reklama

„Naše zkušeností z trhu, společně s našimi partnerstvími, vztahy, znalostmi, analytikou a schopnostmi marketingu jsou v rámci trhu naprosto špičkové. A vidíme fantastickou možnost tyto možnosti využít a rozšířit tak dosah a potenciál úžasných her Codemasters,“ okomentoval uzavřený obchod viceprezident strategického rozvoje EA Matt Bilbey pro web GamesIndustry

„Víme že je trh závodních her obrovský a věříme, že zde pořád existuje spoustu prostoru pro rozvoj a plnění potenciálu. Dlouhodobě jsme obdivovali Codemasters - jejich schopnosti vývoje, kreativity a inovace jsou na nejvyšší úrovni. Jejich schopnosti a zkušenosti, v kombinaci s našimi, můžou znamenat revoluci celého žánru,“ slibuje hráčům. I dále v rozhovoru kladl důraz na kombinaci možností obou firem, která by podle něj měla vést k obrovské zásobě skvělých závodních her pro všechny hráče na všech platformách.

Bilbey zatím krotí spekulace o možném spojení týmů Criterion a britských poboček Codemasters, přiznává však, že je do budoucna možné téměř cokoliv. Studia prý v současnosti připravují plán, jak co nejlépe spolupracovat a zároveň nechat jednotlivým složkám co největší kreativní svobodu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama