Pro Remedy byl rok 2020 rekordní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pro Remedy byl rok 2020 rekordní

Pro Remedy byl rok 2020 rekordní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 2. 2021 11:01

Finské studio Remedy slaví rekordní tržby. Za rok 2020 zaznamenalo celkový výnos o téměř 30 % vyšší než v roce předešlém. Loni přitom nevydalo žádnou novou hru, pouze úspěšný Control portovalo na řadu nových platforem a doplnilo jej DLC balíčky.

Reklama

Dle zveřejněných finančních výsledků celkový roční výnos firmy vzrostl na 41,1 milionu eur, v přepočtu zhruba miliardu českých korun. Nezdaněný zisk pak činil 13,2 milionu eur (339,5 milionu českých korun), což je více než dvojnásobek toho z roku 2019.

Za skvělými výsledky stojí především Control, povedená akce vydaná v srpnu roku 2019. Ta zamířila na Steam, do Xbox Game Passu, vyšla v nových kompletních edicích, na nové generaci konzolí a byla dostupná i skrze cloudový streaming i na konzoli Nintendo Switch. V průběhu roku také vyšly dvě rozšíření - The Foundation a AWE.

 

 

CEO Remedy Tero Virtala si úspěchy hry pochvaluje a poukazuje na to, že „skvělé hry mají dlouhý životní cyklus“. I tak však přiznává, že se studio začíná více a více soustředit na svůj nový projekt, který by měl být taktéž zasazen do světa Control a Alana Wakea.

Vedle toho studio pracuje na singleplayerové kampani free-to-play střílečky Crossfire jihokorejského studia Smilegate a na záhadné kooperativní akci Vanguard. Virtala zároveň připomněl spolupráci s Epicem. Remedy totiž pod hlavičkou vydavatelského giganta pracují hned na dvou projektech, menší hře a jednom AAA titulu, které mají dále rozvíjet existující značku vlastněnou Remedy. Do budoucna se tedy máme na co těšit. Studio tak postupně plní své plány na mohutný růst, který má během následujících čtyřech let z Remedy vybudovat silnou a úspěšnou firmu s hodnotnými IP. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama