Na CD Projekt Red zaútočili hackeři
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na CD Projekt Red zaútočili hackeři

Na CD Projekt Red zaútočili hackeři

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 2. 2021 09:22
Reklama

Studio CD Projekt Red je nyní v nezáviděníhodné situaci. Cyberpunk 2077 neudělal příliš dobrý dojem, především tedy jeho technický stav. Na hře je stále práce jako na kostele, vývojáři vydávají jednu záplatu za druhou. Aby toho nebylo málo, musí se nyní vypořádat s útokem ze strany hackerů.

O celé záležitosti společnost informovala dnes ráno. Neznámí útočníci získali přístup do interní sítě, kde odcizili citlivé informace a data. Vývojářům zanechali vzkaz, v němž dali najevo, že se jim podařilo smazat zdrojové kódy her Cyberpunk 2077, Gwent a The Witcher 3 (včetně dosud nevydané verze).

To ale útočníkům nestačilo, takže smazali i další dokumenty, které se týkaly účetnictví, vztahů s investory, lidských zdrojů, běžné administrativy a právních záležitostí. Aby toho nebylo málo, postarali se také o zašifrování serverů.

Závěrem vzkazu upozorňují, že má společnost 48 hodin na to, aby je kontaktovala. Pokud se tak nestane, jsou připraveni zdrojové kódy prodat, nebo zveřejnit na internetu. Ukořistěné dokumenty chce skupina nabídnout kontaktům v médiích.

Vzkaz zveřejnil samotný CD Projekt Red, který dodal, že skutečně došlo k zašifrování serverů, zálohy naštěstí zůstaly netknuté. Interní síť už se podařilo zajistit, nyní se pracuje na obnovení dat. Společnost zároveň upozorňuje, že v žádném případě nehodlá s útočníky vyjednávat, přestože si uvědomuje, že může dojít ke zveřejnění citlivých údajů.

Momentálně stále probíhá vyšetřování celé události, společnost spolupracuje s tamními úřady, které se zabývají ochranou osobních údajů, incident zkoumají také specialisté na kybernetické útoky. CD Projekt Red nyní nemá žádné indicie, jež by naznačovaly, že byla zneužita citlivá data spojená přímo s hráči a dalšími uživateli služeb, což je v souvislosti s útokem pravděpodobně jediná dobrá zpráva.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama