Hrátky s Keanu? Ne, CDPR mod zakázal
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hrátky s Keanu? Ne, CDPR mod zakázal

Hrátky s Keanu? Ne, CDPR mod zakázal

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 1. 2021 11:01 3
Reklama

Polské studio CD Projekt Red, autoři RPG Cyberpunk 2077, rázně zakročilo proti jedné z populárních modifikací hry. Výtvor uživatele Catmino, který jej nahrál na známý web Nexus, totiž umožňoval do určité míry měnit a střídat modely postav renderovaných ve světě. Hráči jej pochopitelně využívali k různým variacím na lechtivé scény hry, včetně úsměvného sexu s Johnnym Silverhandem, který nahradil anonymní model sexuálního robota joytoy. A to je problém.

Mod byl z webu na žádost studia odstraněn. Ve hře se Johnny, ztvárněný hvězdným Keanu Reevesem, do sexuálních hrátek také zapojí. Logicky však jen v momentech, kdy to autoři uznali za vhodné a hráč ho může sledovat jen z povzdálí. Zmíněná modifikace umožnila lísání pěkně “z očí do očí”, ačkoliv pochopitelně nahrazuje pouze model postavy a zůstaly zachovány pohyby i dabing.

CD Projekt své kroky zdůvodnil pro web PC Gamer. „Naším nejdůležitějším pravidlem, co se obsahu vytvořeného hráči týče, obzvláště modifikací, je že nesmí být jakkoliv urážlivý. V případě záměn modelů, obzvláště těch, které se dostávají do nějakých explicitních situací, by mohli být dotčeni lidé, kteří postavám propůjčili svou tvář,“ tvrdí studio. Smysl je tedy jasný. Ansámbl více či méně známých tváří- vedle Reevese ve hře najdeme například i herního designéra Hidea Kodžimu - by nemusel být nadšený, kdyby na YouTube viděl, jak se oddává bizarním sexuálním radovánkám.

CD Projekt nicméně doplňuje, že je mu v zásadě jedno, co moddeři provedou s postavami, které byly vytvořeny přímo pro hru a jejich tváře nejsou spojeny s nikým známým. Teoreticky by také bylo možné získat svolení konkrétního herce

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama