AMD hlásí nedostatek procesorů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AMD hlásí nedostatek procesorů

AMD hlásí nedostatek procesorů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 1. 2021 12:46
Reklama

NVIDIA při zveřejnění svých finančních výsledků už před několika týdny varovala, že nedostatek grafických karet RTX 30XX bude trvat ještě několik měsíců. Stejná situace panuje i u konzolí, jejichž nedostatek je stejně žalostný a ani zde se situace v dalších měsících nezlepší, jak potvrzuje AMD.

Výrobce procesorů je jediným dodavatelem jak grafických, tak výpočetních procesorů do konzolí. Ředitelka společnosti Lisa Su při zveřejnění finančních výsledků, které jsou velmi slušné, potvrdila, že i přes veliký nárůst příjmů a očekávaný zájem překonala poptávka plánování společnosti.

S tím AMD nepočítalo a i přes snahu poptávku uspokojit se zvýšená výrobní kapacita projeví až v druhé polovině letošního roku. „Tudíž v první polovině roku očekáváme nedostatek, ale v druhé polovině přidáváme kapacity. Následně vidíme situaci pozitivně jak na straně poptávky, tak nabídky.“

Lisa Su tvrdí, že se nedostatek čipů a procesorů projeví zejména v low-end PC a konzolovém trhu – prémiovější produkty by ale mohly mít lepší dostupnost.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama