The Lord of the Rings: Gollum byl odložen
i Zdroj: Daedalic Entertainment
Novinka The Lord of the Rings: Gollum byl odložen

The Lord of the Rings: Gollum byl odložen

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 1. 2021 08:21
Reklama

O hře The Lord of the Rings: Gollum jsme už podezřele dlouho neslyšeli. Od jejího oznámení v roce 2019 jsme se dočkali pouze krátkého teaseru a několika málo obrázků. K tomu se vývojáři pravidelně vyjadřovali o tom, jaká hra je a není. Poslední zprávou je bohužel informace ohledně odkladu.

V Daedalic Entertainment plánovali titul vydat někdy během letošního roku, nakonec však byli donuceni k odkladu na rok příští. Co za posunutím stojí, to už studio neprozradilo. Novinkou je partnerství se společností Nacon (dříve známou jako Bigben Interactive). Spolupráce podle všeho pomůže naplno využít sílu nových konzolí.

Právě na konzole nové generace přitom hra mířila primárně. Teprve v srpnu loňského roku došlo k oznámení, že zavítá také na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Příběh Gluma se odehrává po ztrátě slavného prstenu, tedy ještě před děním v knihách. Ústřední postavou je hobit Sméagol, jenž se vlivem prstenu výrazně změnil. Vývojáři sází především na stealth mechanismy a překonávání environmentálních hádanek, jistým lákadlem je i rozpolcená osobnost hlavního protagonisty, která se nadále formuje skrze volby samotného hráče.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama