Vývoj remaku RE4 měl projít obměnou týmu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj remaku RE4 měl projít obměnou týmu

Vývoj remaku RE4 měl projít obměnou týmu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

24. 1. 2021 09:40 4
Reklama

Očekávaná, dosud však veřejně nepředstavená předělávka Resident Evilu 4 má podle zdrojů VideoGamesChronicles provázet řada nesnází. Ve svém aktuálním textu uvádějí, že v důsledku neshod ohledně dalšího směřování vývoje mělo dojít k obměně týmu, který na hře pracoval.

Původní informace, se kterými VGC přišlo minulý rok, indikovaly, že Resident Evil 4 remake má od roku 2018 na starosti studio M-Two, jež bylo založeno bývalým ředitelem Platinum Games Tatsujou Minamim. V týmu se měli vyskytovat i další členové řečeného studia, a to konkrétně vývojáři Metal Gear Rising a Bayonetta 2. Studio M-Two se rovněž podílelo na vývoji loňského remaku Resident Evil 3.

Právě výrazný odklon od originálu, který byl kritizován u předělávky třetího dílu, se však stal jedním z kamenů úrazu při vývoji RE4. Podle VGC mělo studio M-Two až přílišně následovat podobu předlohy, což bylo v rozporu s přáním Capcomu vést titul jeho vlastní cestou. V návaznosti na nastalé neshody mělo proto dojít k odebrání projektu od M-Two a jeho přesměrování na interní tým Division 1. Ten se dosud podílel na moderních dílech ze sérií Resident Evil a Devil May Cry. Závěrem dodejme, že Capcom odmítl výše uvedený příběh jakkoli komentovat.

Co se dalšího směřování týče, zde se měl vývoj setkat s částečným restartem. VGC na základě získaných informací uvádí, že předpokládané datum vydání může nově připadat až na rok 2023. Nakolik se však tato předpověď setká s realitou, je obtížné očekávat, neboť podobné střídání týmů nastalo i u předělávek RE2 a RE3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama