Studio SCS reaguje na kritiku přidání vakcín
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio SCS reaguje na kritiku přidání vakcín

Studio SCS reaguje na kritiku přidání vakcín

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

24. 1. 2021 08:20 5
Reklama

Tvůrci Euro Truck Simulator 2, studio SCS Software, vydalo nové oznámení ve spojitosti s in-game eventem Hauling Hope, který byl představen 21. ledna. V něm jsme měli za pomoci našich tahačů distribuovat vakcínu proti nemoci Covid-19. Jak to už ale u podobných akcí bývá, řada fanoušků obtížně snášela prolnutí reálné politiky a herního průmyslu.

Samotné studio vysvětluje, že se skrze uvedený event snažilo pouze podpořit tvrdou práci řidičů, kteří převoz vakcín a dalšího nákladu zajišťují, a ukázat tak na důležitost této práce. Dodatečně přidávají komentář, že krok studia sloužil i k ukotvení hráčů v jejich domovech a zajištění jejich bezpečnosti v této nebezpečné době.

Uklidnění vyhrocené situace nepomohl ani fakt, že jedna z prvních reakcí SCS, která byla později upravena, obsahovala zmínku, že studio nezastává postoj pro, ani proti vakcinaci. Tato reakce se záhy stala živnou půdou pro ty, kteří pro změnu kritizovali vývojáře za nedostatek vlastní iniciativy, a to zvláště s přihlédnutím k neuspokojivé pandemické situaci v jejich, resp. naší zemi. Jak už ale bylo řečeno, tato zpráva byla později doplněna a dovysvětlena.

Samotný event Hauling Hope pokračuje i nadále. Na jeho vyzkoušení máte čas až do 7. února.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama