Cena Xbox Live Gold se nakonec nezvýší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cena Xbox Live Gold se nakonec nezvýší

Cena Xbox Live Gold se nakonec nezvýší

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

24. 1. 2021 06:54
Reklama

Když se před několika dny objevila zpráva, že Microsoft plánuje navýšit cenu Xbox Live Gold, málokterý fanoušek zajásal. Přeci jen, i když nebylo zcela zřejmé, zde by se změna dotkla i našeho regionu, nebylo obtížné dovodit, že by se tak eventuálně mohlo stát. Jak to však vypadá, podobné úvahy můžeme prozatím dát stranou, neboť k samotnému zdražení v dohledné době nedojde.

Samotný důvod k ráznému otočení strategie je zcela prozaický. Zástupci Microsoftu jednoduše zpozorovali nemalou vlnu nevole, kterou jejich oznámení vyvolalo, a rozhodli se tak předejít dalšímu eskalování situace. Změnu strategie na Twitteru okomentoval i přední zástupce Xboxu Phil Spencer.

Omlouváme se napjatou a emocionální situaci, kterou jsme v řadách našich zákazníků vyvolali. Jako ve všech ostatních případech, i zde si vážíme vaší zpětné vazby. Nastalá situace je pro nás důležitou příležitostí, jak se poučit z našich chyb."

Oficiální stanovisko Xboxu směřované hráčům pak nabídl server Xbox Wire.

Dnes jsme opravdu pochybili a vy jste byli v plném právu dát nám to vědět. Být ve spojení se svými přáteli a mít možnost zapojit se spolu s nimi do hraní je esenciální část herního zážitku a nám se nepodařilo dostát očekáváním těch, kteří na nás spoléhají každý den. V důsledku toho jsme se rozhodli nezměnit původní cenu Xbox Live Gold."

Závěrem pouze dodejme, že Microsoft plánuje využít získané pozornosti ve svůj prospěch, a sice kompletním zrušením nutnosti předplácet Xbox Live Gold pro hraní free-to-play titulů. Změny bychom se měli dočkat v nadcházejících měsících.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama