Remake Diabla 2 mají vyvíjet Vicarious Vision
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake Diabla 2 mají vyvíjet Vicarious Vision

Remake Diabla 2 mají vyvíjet Vicarious Vision

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

23. 1. 2021 09:45
Reklama

Jason Schreier píšící v současné době pro magazín Bloomberg přináší informace o vnitřní restrukturalizaci Blizzard Entertainment. Ve svém textu sděluje, že studio zodpovědné za StarCraft II, Heroes of the Storm, StarCraft Remastered a Warcraft 3 Reforged bylo rozpuštěno v říjnu loňského roku. Předtím než se tak stalo, měli jeho členové podle Schreiera pracovat na spekulovaném remaku druhého Diabla.

Schreier se rovněž věnuje neuspokojivému přijetí, kterého se Warcraft 3 Reforged při vydání dočkal, a důvodům, které k této události vedly. Podle interních dokumentů, které se Bloombergu dostali do rukou, mělo být zřejmé, že byl vývoj dlouhodobě sužován špatnou komunikací a managementem a že k uspěchanému vydání vedl především tlak na návrat vložené investice.

"Hra byla oznámena v listopadu 2018, což značí i čas, kdy Blizzard začal přijímat předobjednávky s předpokládaným datem vydání 2019. Tento krok byl učiněn bez jakékoli předchozí znalosti převážné části vývojářského týmu," popisuje situaci Schreier.

Vývojářský tým byl podle Schreiera krátce po vydání Warcraft 3 Reforged pověřen oživením už řečeného remaku Diabla 2. Tento krok byl však záhy vystřídán opětovným odebráním a delegováním projektu na divizi stojící za přípravou Diabla 4. Ti by měli na projektu i nadále pracovat, a to konkrétně ve spojení s Vicarious Visions, kteří se nově stali plnohodnotnou součástí Blizzardu. Poslední práce Vicarious Visions pod křídly Activisionu zahrnovala Crash Bandicoot N.Sane Trilogy a loňský Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2.

Co se rozpuštění výše diskutovaného týmu týče, zde měl osudný čas nastat 15. října 2020. V tento moment mělo být přítomným členům nabídnuto odlišné pracovní zařazení v dílčích částech společnosti. V návaznosti na dřívější oznámení o soustavné podpoře a aktualizacích Warcraft 3 Reforged lze proto očekávat, že práci do budoucna převezme jiné studio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama