Tvůrci Apex Legends obviněni z plagiátorství
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci Apex Legends obviněni z plagiátorství

Tvůrci Apex Legends obviněni z plagiátorství

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 1. 2021 11:59 2
Reklama

Vzájemná inspirace je vidět napříč snad všemi kreativními odvětvími. Výjimkou není ani herní průmysl – pokud se vyvede určitý žánr, velmi rychle se objeví jeho zdárné kopie. Někdy je ale inspirace až natolik velká, že může být považována za kopii, bez souhlasu za plagiátorství.

Přesně z toho bylo nyní obviněno studio Respawn, přesněji vývojářský tým Apex Legends. To nedávno odhalilo další legendu, která do hry zamíří. Jak ale tvrdí indie studio NOWWA, vývojáři Apex Legends okopírovali jednu z postav jejich stále nevydané F2P střílečky BulletVille.

„Jsme rádi, že se týmu Apex Legends zalíbil styl Huntera natolik, že jej chtěli přetvořit do Apex Legends – dokonce jsme doufali v nějaký crossover! Bohužel se ale obáváme, že jakožto malé indie studio, jehož hra stále nevyšla, budeme nazváni jako kopie Apex Legends, což rozhodně není pravda.“

Respawn se o hře i postavě Huntera, o které se studio zmiňuje, údajně dozvěděli na prezentaci hry, kterou NOWWA udělalo v hlavním sídle EA. Studio se k obvinění zatím nevyjádřilo.

Tvůrci Apex Legends obviněni z plagiátorství
i Zdroj: Hrej.cz

Hunter (Bulletville) nalevo | Fuse (Apex) nalevo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama